Апелативна прокуратура в Пловдив с най-много досъдебни производства за президентските избори

Градът Новини Темида

По 15 разпределени досъдебни производства за президентските избори работи Апелативна прокуратура – Пловдив, съобщават от Прокуратурата на Република България.

От началото на предизборната кампания за президент и вицепрезидент до събота на обяд  общият брой на преписките в цялата страна е 102, а на образуваните досъдебни производства – 27. Само през последната седмица са образувани 71 преписки и 14 досъдебни производства.

По Апелативни райони досъдебните производства, свързани с вота за президент и вицепрезидент, са разпределени както следва: АП-София – 3, АП-Бургас – 1, АП-Пловдив – 15, АП-Варна – 8.

С оглед липса на събрани от органите на МВР данни за извършени престъпления са постановени общо 81 отказа за образуване на досъдебни производства във връзка с вота за президент и вицепрезидент. От тях 57 са постановени за периода от 15.11.2021 г. до 13,00 часа на 20.11.2021 г.

Във Върховна касационна прокуратура продължава да функционира дежурно звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация, свързана с извършени престъпления и нарушения, касаещи президентския вот.

От Прокуратурата напонят, че във всяка област на страната работят и създадените областни междуведомствени звена, които осъществяват координация за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.