ГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Младежкият хълм вече има нова спортна площадка

Доброволци и местни сдружения работят за облагородяване на района

Приключенски център „Младежки хълм“, сдружение БГ Бъди активен и доброволци от инициативата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ през уикенда монтираха фитнес уреди и специална настилка на новата зона за спорт на открито на Младежкия хълм в Пловдив. Новата площадка вече може да се ползва от всички, които обичат спорта и движението. Тя включва 9 уреда за различни функционални упражнения. Монтажът беше осъществен, благодарение на близо 40 доброволци от града, членове на сдруженията и любители на спорта.

На място бяха събирани още идеи за облагородяване на района от платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ и Приключенския център. Част от тях ще бъдат реализирани през есента с цел цялостна трансформация на района. Заедно с Младежкия хълм, „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ работи активно и по други идеи за намеси в градската среда – в центъра на Пловдив и в район „Тракия“. Жителите на „Тракия“ вече повече от месец се радват на създадения от платформата „джобен“ парк, инсталиран пред сградата на общината. В края на седмицата предстои и обсъждане с местната общност на конкретните стъпки за облагородяване на още едно място в квартала.

С изграждането на спортната площадка на Младежкия хълм беше направена поредната стъпка от дългогодишния процес на облагородяване на района от Приключенския център и сдружение БГ Бъди активен. По-рано през годината на няколко пъти там бяха организирани акции с доброволци за прокарване и почистване на пътеки, събиране на отпадъци, създаване на нови кошчета и места за сядане заедно с Детска архитектурна работилница, както и за пребоядисване на къщичката на Приключенския център след вандалска проява.

Превръщането на Младежкия хълм в пространство, удобно за спорт и разходки за всички пловдивчани, е една от целите на проекта _Място на сдружение БГ Бъди активен. През миналите години подобни площадки за спорт на открито бяха изградени и в Смолян и Чепеларе като част от проекта _Място на сдружението. Глобални намеси в градската среда с участието на местни жители и доброволци бяха направени в още над 20 града в страната. Местните общности сами изградиха и продължават да поддържат различни зони за спорт, отдих и срещи. Подобни инициативи превръщат градовете в по-добри места за живеене и мотивират жителите да бъдат креативни и отговорни към заобикалящата ги среда.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Органите лесно могат да идентифицират по първата снимка и с интервюта (разпити БЕЗ грубости!) бандитите членове на споменатия организиран ГАНГ и да потърсят (и НАМЕРЯТ!) отговорности и обезщетения за „ходене по тревата“, за УТЪПКВАНЕ и за Незаконно Застрояване – до възстановяване на природните ценности до първобачалния вид. Хвала!

  2. ВСЯКАКВИ НАТУРИИ ВЪРХУ ОБЩЕСТВЕНИ ПЛОЩИ ОТСТРАНЯВАМЕ БЕЗПЛАТНО, БЪРЗО И ЕФИКАСНО И БЕЗСЛЕДНО.
    КАКТО И ЖЕЛЕЗАРИИ, ТАКА И ДЪРВЕНИИ; А ЗА БЕТОНИ – ПО СПОРАЗУМЕНИЕ, ИЗГОДНО (ЖЕЛЕЗОБЕТОН НЕ МОЖЕМ).
    ДОБРОВОЛНИ ОТРЯДИ „РОМА ФОРЕВЪР“
    (О. П. „ПАРКОВЕ И ГРАДИНИ“ ЗАТРЕВЯВАТ, ТАМ НЕ СЕ БЪРКАМЕ)

  3. СПРЕТЕ МЕРАКЛИИТЕ – ЗАГРАБВАТ 16 август, 2019 в 4:59 pm
    Веднага да спре и се отстрани всякакво „…облагородяване на района от местни сдружения…“
    НА ТЕПЕТО НИКАКВИ ТРЕВНИ ЗЕЛЕНИ КВАДРАТУРИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ „УСВОЯВАТ“ НИТО „ОБЛАГОРОДЯВАТ“ ОТ ЧАСТНИЦИ И ТЕХНИТЕ АГИТКИ.
    СПОРТНИ СЪОРЪЖЕНИЯ ДА СИ ГИ СЛАГАТ НА ТЯХНА СИ СОБСТВЕНОСТ (ДА СИ КУПЯТ ОТ ГОГО ТОТЕВ МАЛКО ТЕРЕН)
    КМЕТЕ, СТИГА ГРАБЕЖИ, ВИДОВДЕН НАБЛИЖАВА!
    =======================
    Бракониерите ТАКА ПОЧВАТ 19 август, 2019 в 6:31 pm
    Със „…изграждане на спортна площадка на Младежкия хълм…“ започва ПРОЗРАЧНИЯТ СЦЕНАРИЙ за завземане на зеленина и затревени квадратури в ЗАБРАНЕНИ ТЕПЕТА.
    Първо ша бетонираме еди-каквиси квадратни метри за . . . ТОПКИ, ша набучим няколко ЖЕЛЕЗА за . . . „фитнес“
    (мале мила оти не идеш да са упражняваш ф твойта си изба, мари?)
    СЛЕД КОЕТО АГИТКА „ИНИЦИяТИВНА ГРУПА“ ЗАЯВЯВА, ЧЕ ИМ ТРЯБВА И . . . ПОСТРОЙКА. (Две.)
    КОЛКО ХИТРО, ОСОБЕНО ПЪК И АКО ЗАВЕРБУВАШ ДРУГИ БУДАЛИ ДА ТИ РАБОТЯТ ПО ЛИБРЕТОТО.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина