ГрадътКриминалеНовини

Граждани, които нямат основателна причина да са извън домовете си, ще бъдат предупреждавани да се върнат в тях

Възможно е да бъдат придружени от полицейски патрул до дома им с цел  спазване на карантинния период.

ОД МВР- Пловдив създава Мобилизационен щаб и призовава: “ Бъдете отговорни и спазвайте правилата!“

Уважаеми жители на пловдивска област, едва ли някой от нас е предполагал, че живота му ще се промени толкова драстично, че ще трябва да ограничим личната си свобода като се затворим в домовете си, че ще нарушим своите навици извън къщи. Дойде момент да се замислим за живота и неговата ценност. В контекста на създалата се извънредна ситуация са нужни самоконтрол и дисциплина.

Разчитайте на себе си и вътрешните си убеждения, но се водете от трите основни правила: „Мисли- Спазвай-Помогни!“ Нека борбата с разпространението на коронавируса е нашата обща кауза в следващите дни, седмици – колкото е необходимо.

Без паника и излишно напрежение, но с отговорност, разум, дисциплина и самодисциплина.

На територията на ОДМВР Пловдив създаваме Мобилизационен щаб , който с реалните си действия ще подпомага възрастни и нуждаещи се хора, на територията на цялата област. В него са включени представители от сектор „Охранителна полиция“, медицински институт към МВР, мобилизационни групи, оперативен анализ. Ще държим непрекъсната връзка с началниците на районните управления и ще координираме с медиите чрез пресцентъра.

– Създаваме организация, чрез районните инспектори и домоуправителите, за получаване на актуална информация за възрастни хора и хора в риск, както и ограничаване на тяхното движение (при необходимост от снабдяването им с хранителни стоки и лекарства)

– Апелираме жителите на областта да ограничат излизането от дома си, освен ако не е крайно наложително- да посетят магазин или аптека. Ако това им се наложи, използвайте предпазни средства- маска и ръкавици.

– В интерес на опазване здравето на нашите родители и деца е при възможност да останете да работите дистанционно от вкъщи.

– Призоваваме по-младите хора при стриктно спазване на изискванията и нормите за лична безопасност, с предпазни средства и маски да подпомагат своите възрастните съседи. Всеки от нас има поне един възрастен, самотен или болен съсед, който няма възможност да излезе или излизането му би създало опасност за неговото здравето. В този момент това е групата от хора, която е много уязвима към вируса. Нека помогнем на онези, за които ходенето до кварталния магазин е мъчително и трудно. Попитайте ги дали имат нужда от нещо и пазарувайки за себе си вземете и за тях. Изключително важно е да сме отговорни към себе си и околните.

– В мобилизационния щаб на областната дирекция ще бъде получавана актуална информация от районните инспектори за предприемане на извънредни мерки на територията на Пловдивска област, за подпомагане и съпричастност към хората от рисковата възраст и тяхното безопасно снабдяване с лекарства, хранителни продукти.

– На открита телефонна линия във всяко районно полицейско управление на територията на ОДМВР може да бъдат подавани сигнали и да се получава информация или съдействие при възникнали проблеми, свързани със снабдяването на храни и лекарства на социални домове и домове за възрастни и самотно живеещи хора. Ще създадем организация и ще направим всичко възможно да ги подпомогнем.

СЪВЕТИ:

–  Обаждайте се на възрастните си родители ежедневно, нека знаят какво си случва с вас, за да бъдат предотвратени злоупотреби и опити за телефонни измами, свързани с ,,Корона вирус“! Не се поддавайте на паника при измамни обаждания с искане на пари за лечение на „заразени ваши близки и роднини“. При подобни обаждания запазете спокойствие и първо звъннете в МВР, след което на близките си, за да се уверите,че са добре!

– ОДМВР- Пловдив предприема всички необходими действия, за активно ограничение на разпространение от вируса: граждани, които нямат основателна причина да са извън домовете си, ще бъдат предупреждавани да се върнат в тях, дори е възможно да бъдат придружени от полицейски патрул до дома им с цел- спазване на карантинния период.

С наситено полицейско присъствие ще осигуряваме ред, законност и спазване на извънредните мерки, за да опазим живота, здравето на хората! Защото тези рестрикции, имат смисъл! Те са важни за това живота ни – за да може той продължи нормалния си ход след време. И за да го има този смисъл и в бъдеще, в този момент е нужна дисциплина, осъзнатост и позитивно мислене! Сега не е момент за критики и противопоставяне, че знаем всичко и разбираме от всичко! СЕГА е нужно да сме тихи, спокойни и да спазваме правилата. От действията на всеки един от нас като жител на област Пловдив – да стисне зъби и да си наложи самодисциплина и организация, като остане в дома си, зависи нашето утре! Нека проявим мъдрост като се адаптираме към обстоятелствата и запазим спокойствие!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

25 коментари

  1. Само да попитам- от коя аптека точно да си набавим маските,ръкавиците и дезинфектанти?? Тук в квартал Южен няма никъде!!! И при положение, че вируса се пренася по въздушно-капков път и“ си стоя в къщи под карантина , как да го спра да не ме зарази когато проверявам ,защото е във въздуха „?????.

      1. Каквото показва г-цата НЕ ВАЖИ, то с проста марля не става! Освен това без метално ръбче да заобиколи около носа та да не „издиша“ тая защита е гола вода. Истинската маска има 3 три-слойна филтрация с въглен, а някои са още по-хай-тек

  2. НЕ СТАВА ЯСНО ПРАВИЛОТО ДАЛИ ЗАСЯГА И НАС, СЕЛЯНКИТЕ ОТ САРБ за Американско Развитие на БГто?
    Както и да е.
    Полицията не бива да бие с шамари -дори и с ръкавици- пенсионерина дето се шляе. Нито да го арестува, щото в затвора е заразата. Само с дълги тънки пръчици както е яелният китайски опит (бамбук, върба, пред Халите Айшето…)
    Синодажийците правилно проповядват да се сгъчкваме в техните средновековни светилища, където жреците им ще ни оправят (безкористно, оно мутро’полит’ичето си знае играта).

    1. Оти така е у интернето, какиното, сичките сме Валентинки!
      Ти гачели не си тъдявашен, за Първи Път ли изляваш ОнЛайна?
      Некои БУДАЛИ може и ЕГНто да си го публикуват =смели картечари= и дори № Банковата сметка: СЛОБОДНА БАЛГАРИЯ

  3. Токущо гледах в новините как Църквата не се подчинява на разпоредбите и допускат вярващите да посещават литургии (нагъсто) и да целуват икони които клисарят призна, че не може да се дезинфекцират след всеки ! И се причестяват с една и съща лъжица ?. И после тръгват из града да разнасят евентуална зараза ! Дискотеки и книжарници и баничарници – НЕ МОЖЕ ! – отсече Бойко. А църковни мероприятия МОЖЕ !
    Нямам нищо против вярващите ! НО ДА СИ СЕ МОЛЯТ ОТВКЪЩИ, като всички останали ! А не бабата целувала иконата след заразен, после в магазина да ми се търка или киха на опашката в магазина или аптеката !
    Господ ги пазел. Ама слагат гръмоотвод на покрива на църквата ! ?
    Говоря за неспазване на закона !
    Нали издават инзвънреден ДВ, за да го обнародват веднага !
    И нали според него закон – високи глоби и затвор за неспазващите ! Айде да глобят Синода и Патриарха ! И дядо Николай – в затвора ! Където му е мястото ?
    Моля podtepeto.com ДА ОТНЕСЕ ТОВА ДО КРИЗИСНИЯ ЩАБ И ДРУГИТЕ НАЦИОНАЛНИ МЕДИИ ! ОСНОВАТЕЛНО СЕРИОЗНО Е !!!

  4. Като ви чета коментарите заради такива тикви като вас всички ще се затрием. Само рестрикцията на социалните контакти е ключа да се спре тази заплаха! Абсолютни неграмотни, необразовани, неразбиращи хора,ако на вас не ви пука за вас, дано поне имате смелост да отидете на погребението на близките си когато ги заразите ЗАЩОТО ЗДРАВОТО НОСИТЕЛСТВО Е ФАКТ! ДЕРЗАЙТЕ! МИСЛЕТЕ ПЪК ДАНО ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА!

  5. Това е чист комунизъм. Вируса не е опасен навън,където е чист въздух а точно в затворени помещения.За съжаление в полицията не се приемат изучени хора.

    1. То и пироните не са опасни навън, но в белите ти дробове ще е друга история. Глупости говорите. Дали са ви правила, а вие великите епидемиолози се бунтувате. И после ще дойдете при нас да ви спасяваме.

  6. Svetlio Vitkov
    1 godz.
    Ще споделя този пост на човек, на когото имам доверие. Това е мнение на лекар, но споменатите медикаменти в поста, могат да се приемат само след изрично предписание от личния ви лекар.

    Мили хора, нека ви споделя няколко неща от позицията на лекар. 1. Много вероятно е много от нас вече да са изкарали тази инфекция без да разберат. Симптомите са тежки само при много възрастни и много болни хора. Дори и при тях инфекцията с грипен вирус е по-тежка и опасна. 2. Фиброзата на белия дроб е процес, който се развива за месеци и години и е необратим. Нереално е да се говори за фиброза при остри заболявания под два три месеца. 3. Въпросният вирус атакува белите дробове , както и много други вируси и предизвиква възпаление (пневмония). Тя се лекува симптоматично , а тежките случаи – в болница. Човек умира от дихателна недостатъчност. 4
    Начините да се ограничи вирусна епидемия с такъв вирус, при който има дълъг безсимтомен период са два – профилактика и създаване на колективен имунитет. Второто означава достатъчно голям брой хора в едно общество да бъдат в контакт с вируса и телата им да изградят имунитет – антитела.
    5. Ако искате да се предпазите , по- удачно е да направите неща, които да увеличат имунитета ви. Няколко прости съвета: пийте много вода – по няколко литра на ден. Намалете цигарите . Намерете в дрогериите препарати, съдържащи следните витамини : вит. С, вит. D. Както и следните микроелементи: селен, мед, манган. Пийте от тях. Най-достъпното средство като стимулатор на имунната система в нашите аптеки е антистенокардин. Пийте три пъти по една таблетка. Може да се пие месеци наред. И не се поддавайте на паника. Повечето неща , изговорени за този вирус са медицински неверни или непълни. Поздрави

    1. Е… добре де, защо ги пишете тия простотии, като човек може да отвори Гугъл и на момента да провери всичко?!
      Антистенокардин бил СТИМУЛАТОР на имунната система????

        1. КАТО НЕ ЗНАЕШ = МЪЛЧИ МА!
          СЗО =Свет.Здр.Орг. за разлика от обожаемия ти покоен д-р З. обяви световн пандемия, щото са БУДАЛИ, тъй ли?
          1.Първото е, че ЛЕЧЕНИЕ НЯМА.
          2.Една седмица поне инкубация значи, че заразеният е разнася, поднася и раздава ПРЕДИ ПРИЗНАЦИ.
          3.Ако нещо, хич на никакъв доктор недей ходи =не знаят къде му е дръжката на туй чудо. Нито на болница. Заключваш се в задната стаичка на сухари и чешмяна и не отваряш нито на внучката. Даже на мутр’полит’ика ако дийде да те „подкрепя“ безкористно.
          4.ЛЪЖАТ ЧЕ ИМАТ ПОТРЕБНИТЕ ХИЛЯДИ (МИЛИОНИ ЗА СТРАНАТА) ТЕСТОВЕ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ БЕЗ СИМПТОМИ. Корейците поголовно тестват населението по 20,000 двайсет хиляди дневно; китайците – много повече, при стоманена карантина. Иран копат с багери едни дълги изкопи -вижда се от сателити- за какво ли…

          1. …а до изкопа се забелязват бели камари …негасена вар – за какво ли?
            (Ако не ви е ясно накъде вървим под мъдрото ръководство на РежимаБоБоТРИ / ГЕРБ = спокойно, корабът потъва правилно; само че и в Барселония имотите са под забрана, Шефе!)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина