Изяжте си дипломите, а може и да се гръмнете!

Гласове

Любомир Минчев

Един социолог се зарече, че ще си изяде дипломата, ако резултатите му се окажат кьорфишек. Много смело от негова страна, макар че го каза с половин уста. Главен асистент Вяра Ганчева от Института за модерна политика  много държи на балотаж Тотев- Каназирева и го брани с цената на дипломата си.

Дамата се държа доста пренебрежително към аудиторията, пред която представи проучването си, отказваше да отговаря на конкретни въпроси, тъй като нямаше отговор – тази справка не я нося. Но беше донесла себе си, изпя си набързо песента и твърдеше, че е напълно точна  в прогнозата си. На въпрос, че проучването нещо намирисва  на поръчителство, дамата заговори пак за дипломата си. Но ако  яде и нея с подобна апатия, по-добре да не го прави.

Друг един „Барометър“ пък даде балотаж  Тотев- Атанасов, без да споменава нищо за дипломата си. Процентите бяха смайващи, а Каназирева беше поставена в статистическата грешка. Даже и за диплома няма как да говорим, а направо за публично гръмване.

Изглежда социолозите забравят, че след изборите резултатите им се сравняват и някои остават с дипломите си, но без работа. Остават и с прибраните пари, но все ги гложди мисълта да се гръмнат  ли, или да изчакат следващите избори.

След подобни сондажи, колкото и да изглеждат абсурдни, либидото на похвалените кандидати се покачва така рязко, че започват да се държат твърде неадекватно. Най-ощетени от социологическите упражнения  са Славчо Атанасов и Дани Каназирева.  Вече казах, че те живеят със социологически пищов на челото с надеждата, че няма да гръмне. Но за един от двамата гърмежът е неизбежен, той ще бъде оглушителен.

За Тотев е ясно – дори платените от противниците му сондажи го определят за  победител. Той само трябва да изчака съперника за балотаж.  Или при друг развой на 25 октомври – да благодари на останалите 15 за участието им. За Гергов и Зико също е ясно – проучванията ги сочат за аутсайдери в Топ 5. Те не обелват и дума по въпроса  с надеждата, че социолозите наистина са толкова продажни, че се правят на слепи за техния електорат и не му обръщат внимание. Това също ще се изясни окончателно на 25 октомври.

Дотогава  хързулването ще е любимото занимание на кандидатите. Заради подобна социология хързулването е неизбежно. Стъпил си на динената кора и няма връщане.  Каназирева  вече убедено говори  за балотаж и какво може да се случи там, а Славчо вижда за противник само Тотев и го кани на публичен диспут.

Социолозите до последно ще си играят с Каназирева и Атанасов, докато един от двамата не се озове на четвъртото място. Това е голямата интрига на тези избори – в чие чело ще гръмне социологическият пищов.      

Споделете ни във:

9 thoughts on “Изяжте си дипломите, а може и да се гръмнете!

  1. Муле, сигурен съм, че ти пишеш в „грантово не-ъпгрейднат не-чалга сайт“ в невероятната ни селска столица и излиянията ти се радват на небивал успех сред не-чалга не-провинциалистите – може би двама-трима напушени пънкари?
    Дай да прочетем за някоя блестяща реалност, че тоя „чалга сайт“ дава само истинска реалност.

  2. Чичка, твоята реалност е, че си един обикновен, провален, провинциален, „журналист“, пишещ в грантово ъпгрейднат чалга сайт. Талантът ти на властови гъзоблизец, обаче е неизмерим. Такива като теб и при комунистите преди 89-та, и при комунистите сега, винаги получават кокалчета под и над масата. хайде сега, бегом в хотелчето, че мама ти свирка…

  3. Тая пачавра от Комина, нека просто си бъде и ще си остане активна, смъркача да пусне някой кинт на циганите, че няма да го има в Об.съвет, да тича право в маалата и да плаща, а Тотев си е сигурен, Пловдив не го харесваше, но сега ще гласува само за него

  4. За пари ще си изяде дипломата, а компаньонката едвам тя ще влезе, Тотев от първия път ще си стане кмет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.