Да се възмутим от Стоичков – колко е лесно!

Гласове

Любомир Минчев

От време на време се възмущаваме от Стоичков. Това е нещо като национален спорт – леснодостъпен за всички .И аз съм го правил  по различни поводи – заради словестните му изцепки, заради треньорските му провали, за политическите  глупости, в които толкова наивно се забърква.  
Българинът все още не е решил какво има насреща си – цървул или трандафор. Един спор, в който Стоичков участва активно, като често нарича опонентите си цървули. Понякога добавя и по-емоционално оцветеното – мърша. Нали си спомняте – „не народ, а мърша!“ Стоичков е класик в квалификациите за околните, които не му харесват.
И заслушани в приказките на Стоичков забравяме най-същественото –  той е личност от световен мащаб. Ако на някои не им харесва определението, да предложат друго. Да, той е ръб, но от световна класа.
Няма какво друго да предложим, освен да се възмутим за пореден път, че Камата бил неграмотен. Ицо написа няколко реда в  Инстаграм,  в които излива гнева си върху наш служител от консулството на България в Ню Йорк. Стоичков беше там по повод посещението на президента Плевнелиев. Ето какво написа нашият човек:   
   „Искам да благодаря за великолепната организация на консулството ни в Америка .намери се такъв нехрани маико да ме критекува по точен да бъда една мърша които неспря да млящи и вуни цяла вечер .него допуснах до мен със правото си”.
Толкова! Бъка от грешки. И какво сега да си помислим за Стоичков? Кое е това, което не знаем? Всичко знаем.  Не знаем обаче как пише Меси на испански, а и Роналдо на португалски. Може да се окаже, че нашият е по-грамотен от тях. Но те са боговете, а Стоичков е цървулът. Така раздаваме оценките си заради няколко правописни грешки. А каква е оценката за този служител на консулството? Той какъв е? Вероятно цървул. 
Написаното  изглежда доста срамно  за световна знаменитост.  Но бъдете сигурни, че и Стоичков често се срамува от нас. Не заради правописните ни грешки,  а заради комплексите, които ни опустошават отвътре. 
Стоичков е критикуван и от хора, които не могат да напишат името си без грешка. Но не ги познаваме и няма да разберем за тях – те ще си останат смели в анонимността. Под написаното от Стоичков има  един красноречив коментар без правописни грешки: „Бате Ицо, еби им майката! Всички са измекяри!“
Нуждаем се от стръв, която да размахват пред устата ни.Сега е ред на Григор Димитров. Гришо бил предател, че не играл срещу Унгария за купа „Дейвис“. И Бербатов беше предател когато напусна националния отбор. Водим битка с демоните в главите си. Ако продължаваме, и Гришо ще го направи като Бербатов. Спомняте ли си как ни намигна – по бербатовски: „Сори, много ви обичам, но не се бъркайте в живота ми.  Имате неща, които не заслужавате!“    

 

Споделете ни във:

8 thoughts on “Да се възмутим от Стоичков – колко е лесно!

  1. Авторът-пример за псевдо интелектулен слой, „благодарение“ на който си имаме престъпната мутреса.Слой с претенции и с лепнат етикет на нещо си.Хора с фройдистки комплекси, възхищаващи се на тежкаря, простака, баровеца, мутрата. Слой,продаващ „ценностите“ си, помазвайки с евтин обществен кредит всяка проста,но „успяла“ мутра или фурнаджийка лопата, защото била „велика“. Този слой е мазен, опасен, готов да се сложи и отърка на всеки „по-така“.Гнус.

  2. Съгласен съм с аркадий. кучето е най-големият. Не е най-уважавнаият, има стотици много по-заслужили от този селчо, но че беше голям футболист е безспорно

  3. Много ясно – Камата е цъкал в Барса и го е учил Кройф… никой не иска от него да може да пише грамотно . Както се казва -кой за каквото е учил.

  4. Господин Минчев, всеки е свободен да харесва или не, псувачи и простаци. Въпрос на вкус. Вие оповестихте вашия. Ми… добре.

  5. Стоичков , спи да излагаш Родината по света!! Прибирай се в родното Харманли, хоремага има нужда от опитен барман!

  6. Камата е номер едно! Тва че някакъв цървул от БСПарската ДС клоака назначен на сужбичка там си е мислил че може да му дава наклон на х…. е много е сгрешил долния кариерист.

    100 % е вонял на стари чорапи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.