БългарияГероите на деня

„Съюз за Пловдив“: Нова скъпа зала. А спортистите?

Адв. д-р Дани КАНАЗИРЕВА, кандидат за кмет на Пловдив и водач на листата за Общински съвет на „Съюз за Пловдив“

Старата слава на Пловдив като център на българския спорт вече е в миналото – спортната база е съсипана, спортните клубове мизерстват, учениците нямат нормални физкултурни салони и площадки, децата ни се чудят къде да ритат топка. И ако все още градът дава на страната ни елитни спортисти, то това е въпреки жалките условия за тренировки и състезания и заради огромните лични усилия и средства, които те сами влагат в своята подготовка.  

Вече 25 години стадион „Плодив“ е удобна тема, която се захваща всеки път, щом наближат избори. За стадион „Локомотив“ беше направен неуспешен опит да бъде отдаден на концесия, стадион „Спартак“ се руши, а уж също има концесионер.

Oбщина Пловдив трябва да има дългосрочна стратегия за развитие на спорта, изготвена заедно със спортната общественост, и необходимата база, чието изграждане и поддръжка да започне от училищата и кварталите на Пловдив, считат от „Съюз за Пловдив“=

На първо и най-важно място е необходимовъзстановяване диалога със спортната общност.

От "Съюз за Пловдив" сме категорични, че трябва да бъде изготвена цялостна концепция за развитие на спорта в Пловдив за период от 4 години. Средствата ги има.

Ние ги плащаме с нашите данъци и такси. Към момента обаче потъват в общия кюп и никой няма представа за кое на кой колко плащаме, липсва и правилно подреждане на приоритетите в града ни. Поетапно, за 4 години, трябва да се започне с:
1.    Възстановяне на общинските спортни школи към детски градини и училища, в които децата на Пловдив да спортуват безплатно. Това касае здравето на децата ни;
2.    Ежегоден ремонт на общинските спортни зали;
3.    Обновяване на училищните дворове и спортните площадки в районите;
4.    Ревизия на всички концесии;
5.    Изграждане на трибуна „Бесика“ на стадион „Локомотив“
6.    Довършване строежа на стадион „Христо Ботев“;
7.    За Стадион „Пловдив“ – един от символите на Пловдив. Изготвяне на  техническа експертиза за действителното състояние и годността на съоръжението. Публично обсъждане за превръщането му във втори национален стадион.

Може да звучи нелогично на пръв поглед, но основната причина за това състояние на  емблемите на Пловдив е липсата на уважение. Липсата на уважение към символите на града ни, уважение към успехите на Пловдив, уважение на управлението към хората.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. 4г. ГЕРБ УПРАВЛЯВА ПЛОВДИВ В КОАЛИЦИЯ С ДПС.4г. ВСИЧКИ КРАДЛИВИ РЕШЕНИЯ И ВДИГАНЕ НА ДАНЪЦИТЕ ГЕРБ СИ ГИ ПРОКАРА С ДПС И Д.КАНАЗИРЕВА.4г. БСП МЪЛЧАХА КАТО ПУКАЛИ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина