БългарияГероите на деня

Славчо: Наесен сваляме местните данъци и такси на нивата от моя мандат

Атанасов направи публичния си отчет като депутат пред пълна зала на местния парламент

Представители на Реформаторския блок и на леви политически движения ръкопляскаха на народния представител

Наесен сваляме местните данъци и такси на нивата от моя мандат. Това заяви на днешния си отчет за свършеното като народен представител в настоящия парламент Славчо Атанасов пред препълнена зала на общинския съвет, с което ясно разкри амбициите си да влезе отново в кметския кабинет на Пловдив. Той не обяви официално кандидатурата си, но даде заявка, че на 29-ти този месец ще се случи нещо в Дома на културата, като най-вероятно именно тогава  ще се обяви за кандидат градоначалник. Атанасов неофициално заяви и основните тези в очевидно пишещата се в момента предизборна платформа от екипа му- освен свалянето на нивата на местните ставки, възстановяването на Белодробна болница, завършването на стадион Пловдив, запазването на летище Пловдив, проблемът с престъпността в ромските махали. Хората в публиката му задава въпроси, които бяха предшествани с „като ви изберем за кмет”, а той отговаряше и поемаше конкретни ангажименти.  

На първия ред в залата на местния парламент бяха Пепа Деведжиева от ДСБ и Савина Петкова от ДБГ. С това те сякаш официално заявиха, че Реформаторския блок ще подкрепя Славчо Атанасов в битката за кмет на Пловдив. И дори бурно му ръкопляскаха. Там бяха забелязани и представители на някои леви формации, които се сродяват с БСП по избори. Като Николай Иванов, който се опитваше да скрие лицето си, щом зърна насочен към него обектив на Под тепето.

Пепа Деведжиева и Савина Петкова подкрепят Славчо с аплаузиНастоящият депутат дебело подчерта, че това е първият подобен отчет на народен избраник пред гражданите. Избраните от вас трябва постоянно да са сред хората. България ще тръгне напред само ако има контрол на народа върху неговите избраници. Те трябва да могат да се отзовават от избирателите. Защото откъснеш ли се от хората, губиш представа какво става, каза от трибуната в местния парламент Атанасов. След което представи отчета си и всичко, което е свършил във времето от октомври до днес в Народното събрание- 16 внесени заедно с колегите му законопроекта, 8 отправени актуални питания към министри и повече от 50 изказвания от парламентарната трибуна, 1350 пловдивчани, срещнали се с него в депутатската му приемна. Заяви, че не подкрепя тезите за увеличението цената на тока и че не е подкрепил 16-милионния заем. Разясни още, че ще се бори до дупка с промяна на Гражданско-процесуалния кодекс и конкретно за отпадането на чл. 417.

Левият Николай Иванов и негови съратници на публичния отчет на СлавчоИванов се крие от обектива ниВ отговори на въпроси от присъстващите той подчерта, че още през есента, в нов формат на общинския съвет, ще се гласува 20-милионната държавна субсидия за доизграждането на стадион Пловдив. Един от строителите на съоръжението Ганчо Ганчев обаче коментира, че тези средства няма да са достатъчни. Ще стигнат, ако не се краде, а парите се харчат съвестно, отвърна Атанасов. После не скри след питане за европейските проекти в Пловдив, че тези, които се реализират от настоящото управление, са писани в неговия мандат- водния, транспортния и КОЦ- Пловдив. Хубаво е да има приемственост, но не е лошо да се казват и добри думи за предшествениците ти, допълни бившият кмет.

Атанасов прогнозира, че ако бъдат изтеглени всички заеми, които общината има намерение да тегли в момента, Пловдив ще фалира през 2018 г. И разкри, че би вдигнал приходите от местните данъци и такси, ако те бъдат намалени, тъй като постъпленията в хазната ще се увеличат, а бизнесът ще вземе въздух. Давам пример. От Пловдив заради новите местни данъци и такси си тръгна огромна транспортна фирма, която в момента плаща в община Съединение. Градът ни загуби само от нея 660 хиляди лева на година, мотивира се Славчо.   ДСБ и ДБГ очевидно са си харесали кандидат за кмет

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. Автора на статията кажи на фотографа ти поне да се изкъпе и да не идва на публични места с мазна рошава коса и с клошарски дрехи . Ще ти дам един ляв …. Николай Иванов и неговите съратници !!!!!!!!!!!!!!

  2. Славчо – вите хора провалиха проекта за Небеттепе. Измислените 15 минути бяха само оправдание и замазване на истината – страх парите да се ограбят от следващите – а не от нашите хора.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина