БългарияГероите на деня

Славчо Атанасов връчи на министър Бъчварова папка с изборните нарушения в Пловдив през 2011

Мащабна среща с участието на вътрешния министър, главния прокурор и шефа на ДАНС в Парламента срещу купуването на гласове

Славчо Атанасов връчи на МВР-министъра Румяна Бъчварова папка с фрапиращи изборни нарушения на местния вот през 2011 година. Сигналите със свързани с купуването на гласове, както и със схеми за фалшификации. 

Минути по-късно в зала „Запад“ на Народното събрание в София започна среща, посветена на мерките срещу купуването на гласове и изборните манипулации с участието на вътрешния министър Румяна Бъчварова, главния секретар Георги Костов, главния прокурор Сотир Цацаров и заместника му Борислав Сарафов, шефа на ДАНС Димитър Георгиев. Срещата бе инициирана от съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и в нея се включиха депутати от останалите парламентарно представени политически сили. Настояваме за дебат по този въпрос, тъй като въпреки взетите мерки опитите да се купуват гласове не намаляват“, посочиха лидерите на Патриотичния фронт. 

Създадено е Национално междуведомствено звено, оглавявано от Борислав Сарафов – имаме утвърден план за съвместната работа на МВР, Прокуратурата и ДАНС, съобщи министър Бъчварова. От 15 октомври ще работи денонощна открита линия на МВР за сигнали на граждани. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина