БългарияГероите на деня

Пловдивчанки обраха наградите на международен танцов фестивал в Белград

Момичетата от СКИС „Немезида” се прибраха у дома с 25 приза

Спечелиха квоти за олимпиада в Москва през април

Велина Панова стана лице на сръбското министерство на отбраната

Паулина Гегова

В Пловдив има много артистични школи, а най-добрите винаги се открояват както на национално, така и на международно ниво. Международни състезания и фестивали се провеждат всяка година в много държави, а момичетата от Сдружение за култура и спорт „Немезида” са участвали и са се връщали като победители не веднъж. Последният танцов фестивал, в който групата от 8 момичета се състезаваше, беше първата по рода си Балканска танцова олимпиада в Белград, Сърбия и се проведе от 28-ми до 30-ти октомври. Танцьорите са участвали в 14 категории, изправяйки се срещу конкуренция от Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония, Украйна, Русия, Беларус и България. Пловдивската група е единствената от 8 човека, всички останали са били от 30 нагоре и все пак те грабват цели 25 приза, много от тях на I-во място.

Момичетата Велина Панова, Джорджия Нямова, Християна Вълкова, Анна Атанасова, Дани Йорданова, Ивайла Хаджиева, Ивана-Мария Милушева и Теодора Тенева са преди всичко тийнейджъри и ученици. Председателят на СКИС „Немезида” и техен хореограф – Мариана Данева държи изключително много на тяхното образование и развитие не само като танцьори, но и като личности.

Тези момичета са от 10 години при мен. За да се стигне до такива високи постижения са вложени максимални усилия. Те са всеки ден в залата, дори и във ваканционния летен период. Репетират, работят по репертоари, всеотдайни са. За да си танцьор сам трябва да си налагаш инквизиция. Това е постоянен тежък физически труд. Ние работим по академичен стил, както се казва по учебник и изисквам от тях съвършенство, обяснява преподавател Данева.

Цялата статия може да прочетете на КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина