БългарияГероите на деня

Каназирева: Беззаконието в гетата е умишлено, властта е подарена срещу гласове за изборите

Сделката „компромиси срещу изборни гласове“ пречи на всички

За да наложим реда и закона в гетата на Пловдив първо трябва да развалим сделката „компромиси срещу изборни гласове“. Трябва да сложим край на срамните коалиции, които разпределят властта зад гърба на пловдивчани в Общински съвет, категорична е Дани Каназирева. Тя посочва, че „Съюз за Пловдив“ е единствената организация, която не се договаря в гетата и твърдо не иска подобни гласове. При изборен успех на „Съюз за Пловдив“ ще съм абсолютно безкомпромисна в налагането на закона и реда, в изчистването на черните дупки на Пловдив. Най-тежко е в районите около Централна гара, „Скобелева майка“, кв. Изгрев, в района около „Шекер махала“ в р-н „Северен“ и т.нар. Аджисан махала в „Централен“. Не са редки физическите посегателства, а хвърлянето на камъни по стъклата на терасите и по колите е всекидневие. В района около Централна гара хората се принуждават да вдигат ограждения около имотите си срещу непрекъснатите набези на проститутки и престъпници. Същото е и в кв. „Изгрев“, и в района на „Скобелева майка“.

Липсва контрол от общината за нивата на шума при провеждането на ромските тържества, а живеещите наоколо са подложени на постоянен тормоз. 

Незаконното строителство продължава, 

като само постройките с неуреден статут в Столипиново“ са над 2000, а може би и повече, защото никой в общината не води точна статистика. 

Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“ отказват да правят договорки в гетата 

срещу гласове. Позицията ни е, че тези квартали трябва да станат като всички други – с правила и контрол. До този момент няма кмет, който да е независим от ромските гласове. 
Само в този мандат 

договорките на управляващите с ДПС в Общински съвет, 

за да прокарват спокойно решенията си, струват на данъкоплатците:
  Близо 1 милион 140 хиляди лева;
  Три имота под наем при цена 0,50 ст/кв.м.;
  Няколко имота, продадени на близки до ДПС;
  Двама заместник – кметове в районите „Централен” и „Северен“, както и още десетки назначения в общинската администрация на по-ниски нива;

Позицията на Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“:

1.    Монтиране на видеонаблюдение на всички обществени места и рискови зони в Пловдив.
2.    Създаване на единен център за наблюдение, в който да бъдат ангажирани не повече от 30 специалисти.
3.    Поддържане на мобилни екипи, базирани на ключови места в районите, които да реагират незабавно при нарушение на обществения ред.
4.    Възстановяване на нормалната комуникация с органите на МВР.
5.    Забрана на ромските сватби на открито; 
6.    Засилено присъствие на общинска полиция, осветление, видеонаблюдение и безкомпромистно прилагане на закона в районите около Централна гара, „Скобелева майка и ромските махали в „Северен“, „Изгрев” и „Централен“.
7.    Пълен анализ на строителството в махалите и премахване на незаконно построеното. 

Парите ги има, ние ги плащаме, чрез своите данъци и такси. Община Пловдив харчи милиони лева за издръжка на звената за ред и сигурност, но без реален ефект. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина