БългарияГероите на деня

Георги Титюков: „Ще съдействам за цялостното обновяване на зала „Милен Добрев”

Кандидатите за кметове на коалиция „Кауза Пловдив” за район „Централен” Георги Титюков, за районите „Западен” и „Северен” Веселина Иванова и Ваня Дакова и кандидатът за общински съветник Асен Златев именуваха зала по вдигане на тежести в памет на олимпийския и световен шампион Милен Добрев.

„Това е единствената зала на спортното училище, която все още не е ремонтирана”, каза Георги Титюков. Имаме уверението на Община Пловдив, че всичко, необходимо за нейното обновяване – покрив, саниране, смяна на дограма и въобще подобряване на условията за спортуване на младежите, ще бъде направено. Добри условия, които да спомогнат за достигане на успехите и медалите на Милен Добрев и Асен Златев, но и да ги надминат”, сподели още Титюков.

„В момента оборудването в залата е на ниво”, заяви Асен Златев. „Нашият спорт е дал много на Пловдив и съгражданите ни, най-вече на нас спортистите. Това, което Милен Добрев притежаваше, го притежаваме и ние – неговите успехи и постижения”.

Решението за именуване на зала в памет на Милен Добрев е взето от Общински съвет на 27-ми август 2015 г. Милен Добрев има световна титла в средна категория на първенството във Ванкувър през 2003г. Европейски шампион е в две поредни години. 2004 година е златната година за него. Става световен шампион в първенството в Киев и печели златен медал от олимпиадата в Атина в категория до 94 килограма.

Носител е общо на четири златни, два сребърни и два бронзови медала от големи първенства. След 17 години в щангите слага край на кариерата си след серия от тежки контузии в навечерието на олимпиадата в Пекин през 2008г. Милен Добрев е последният българин с олимпийска титла по вдигане на тежести.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина