БългарияГероите на деня

Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“: Върхушката се уплаши да чуе гласа на хората

За пореден път българските граждани станахме свидетели на недостойно и страхливо поведение от мнозинството народни представители. Тайни договорки и тънки сметки провалиха референдума за изборните правила, който бе предложен от президента на Републиката. Парламентът се подигра с над половин милион българи, които поискаха с подписите си провеждането на такъв референдум. Това е не само подигравка с гражданите. Това е нахално скъсване на обществения договор, който депутатите са подписали със своите избиратели, е позицията на Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив” относно фиаското на идеята за референдум.

Всеки може да има различна позиция по предложенията за въвеждане на задължително гласуване, за засилване на мажоритарния елемент и за възможността за електронно дистанционно гласуване. Но само българските избиратели са тези, които имат правото да преценят. Недопустимо е това право да им бъде откраднато по толкова безпардонен начин.

„Съюз за Пловдив“ е верен на своите принципи да не прави компромиси и да не участва в тайни договорки. Затова ние не се страхуваме да кажем открито, че става дума за сделка с ДПС, в която влизат и промените в Конституцията, и преизбирането на подуправителите на БНБ от времето на фалита на КТБ, и осакатяването на референдума, и предстоящото елиминиране на преференцията при гласуването. Същите тези представители на върхушката, които спазаряват всичко зад гърба на гражданите, сега се готвят да разпределят влиянието си и в местната власт. Гледайте внимателно какви кандидати ще бъдат издигнати, каква подкрепа ще получат и какви тайни договорки ще изскочат. „Съюз за Пловдив“ призовава за смелост без компромиси!, допълва в изявлението си Каназирева.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина