БългарияГероите на деня

Дани Каназирева: Достигането ни до балотаж ще е истински пробив в овехтялата партийна система

Дани Каназирева, кандидат за кмет от „Съюз за Пловдив”

– Днес официално стартира предизборната кампания. С какво самочувствие Вие и „Съюз за Пловдив“ влизате в нея?

– Няма да си позволя да демонстрирам излишно самочувствие. В годините назад, а и сега, най-вече държа на последователната и открита политика, политиката като средство за решаване на проблемите на хората и правилното определяне на посоките за развитие на Пловдив. Държа на експертното начало в моите позиции, на уважението към хората и различното мнение, не си позволявам лични нападки. Изключително много държа и на стотиците срещи с пловдивчани във всички квартали на града ни. Най-същественото, свързано с проучванията и нагласите на хората, е че те развенчаха мита, че вторият мандат на досегашния кмет бил „вързан в кърпа“. За тези, които отдавна се опитват да внушат на пловдивчани, че няма смисъл да мислят, няма смисъл да избират и няма смисъл да искат нещо повече, защото така или иначе нещата били ясни, за тях тези проучвания са лоша новина – въпреки внушенията – хората имат силата да правят промени.

– Вие рано обявихте своята кандидатура и в детайли разяснявате всички свои решения за града ни. Възползват ли се другите кандидати от Вашите предложения?

– Сами виждате, че много от тях ни имитират – започнаха да издават вестници, които копират тези на „Съюз за Пловдив“, преповтарят позициите ни, които ние от години отстояваме. Но аз не се притеснявам, знам, че хората, различават „ментетата“. Все по-често виждам снимки на кандидати, как галят детски главички, докато повечето пловдивчани изобщо не са ги виждали на живо в последните години. Започнаха да се представят за „нови“, а същевременно години са управлявали града ни и са имали всички условия да случат нещата, за които говорят.

– Според Вас, кога ще изберем кмета на града – на 25 октомври или седмица по-късно?

– Втори тур ще има със сигурност. Истинският избор ще бъде на втори тур – и той ще е между минало и бъдеще, надменност и уважение, приятелски фирми и ясни правила, партийни назначения и професионализъм,  кръпки на парче и дългосрочен план за развитието на Пловдив. Имаме силата сами да решим. Другото го знаем, то се повтаря от години и е част от овехтялата партийна система, която трябва да оставим в миналото. Няма никакъв смисъл, ако отново започнем да сменяме имената им или да разменяме местата им. Всички те са абонирани от години за властта, обвързани са в не една сделки, разменят си някакви намигвания, кроят планове как отново заедно да разпределят ресурса на Пловдив. Тези хора просто не са нужни повече на Пловдив.

– Какво ще стане на балотажа?

– Ако действително „Съюз за Пловдив“ е на балотаж, с нас, ще бъдат всички, които искат друг начин на управление, ново отношение и възпитание, независимо на коя партия симпатизират. Работливите и можещите пловдивчани винаги са намирали общ език помежду си и винаги са били отблъсквани от посредствеността, партийните чистки, назначения и зависимости. Безспорен факт е, че купуването на цели секции, гласуването под строй и под натиск, за съжаление, са част от реалността. Но те винаги ще бъдат по-малко от нас.
Винаги мислещите пловдивчани ще сме повече от неграмотните и безотговорни, чиито гласове на едро се търгуват в гетата. “Съюз за Пловдив“ не участва в такива схеми: Не правим договорки в гетата, не се пазарим, не обещаваме постове. Досега сме работили само с енергията, знанията и опита, които имаме. Така ще продължим и напред. Ясно показахме – в Пловдив вече има алтернатива.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина