Жалба в Административен съд също бави реализацията на площада пред ГДК

Изпод тепето

Още една причина защо триъгълникът на „Гладстон“ и „Авксентий Велешки“ не прилича на площада от визуализацията

Никъде няма разписан срок за реализиране на проекта за площадното пространство, твърдят от администрацията 

Таня Грозданова

Обжалване на решение на Общински съвет – Пловдив за Одобряване на проект за изменение на „Подробен устройствен план (ПУП)– План за улична регулация  на ул.“Гладстон“ в Административен съд е поредната причина изтъкната от администрацията за неслучващото се срещу Градския дом на културата площадно пространство.

Това, което сте написали като информация е вярно в частта, че няма заложени средства в Бюджет 2017-а за реализацията на този проект, коментира пред Под тепето зам. – кметът по култура на Община Пловдив Амелия Гешева.

Припомняме, че през 2014-а година бе обявен по поръчка на общината архитектурен конкурс с цел преобразяване на облика на зоната пред ГДК „Борис Христов”. Конкурсът завърши в началото на 2015-а, победител бе „Ателие 3“. Идеята на архитектурното студио бе подкрепена и от мнозинството в общинския съвет на сесия в края на май 2015г. Избраният проект на победителя трябваше да бъде реализиран до края на лятото на същата година. Към днешна дата все още не са предприети никакви стъпки за реализацията му.

„Няма разминаване на отговорите ми с тези на зам.-кмета по строителство Димитър Кацарски,“ категорична е Гешева. По думите й, има процедура по ПУП на ул.“Гладстон“, за която тече процес на обжалване в Административен съд – Пловдив, потвърди тя.  

Амелия Гешева изрази несъгласи с твърдението, че от архитектурното студио нямат официална информация какво се случва във времето. „Поддържаме връзка с тях и лично аз многократно съм говорила регулярно и по телефона с арх. Доника Георгиева“, каза зам.-кметът.

По отношение на забавянето от година и половина, от Община Пловдив смятат, че няма такова, тъй като никъде не е разписан срок за реализиране на този проект.

Проверка на Под тепето показа, че цитираното по-горе решение на ОбС – Пловдив е гласувано на 14.07.2016 г., което означава, че тази пречка е от няколко месеца.  

Споделете ни във:

1 коментар за “Жалба в Административен съд също бави реализацията на площада пред ГДК

  1. Защо обявяват конкурс за проектиране, след като няма определена дата за изпълнение? Това трябваше да питате, кмета и неговите зам. такива. Защо се харчат пари за проекти, които няма да станат реалност?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.