„Театър на отговорността“ събира млади и възрастни в читалището в Коматево

Изпод тепето

Над месец организаторите са записвали истории от квартала, които ще превърнат в спектакъл

Театър на отговорността, Фондация Пловдив 2019 и Читалище Иван Вазов- Коматево представят проекта Покана за приятелство (Friend Request). Целта е да се насърчи комуникацията между различните поколения, като за целта събитието ще се проведе в читалище "Иван Вазов" в Коматево, където млади и по-възрастни ще комуникират и ще си разказват истории от миналото. Инициативата стартира днес в 17:00 часа.

В Коматево открихме едно невероятно читалище, съхранило духа и традициите на старото време и едни прекрасни деца на новото време, разказаха организаторите. Един месец те са събирали историите на квартала, които ще пресъздадат на сцената на Народно читалище „Иван Вазов- 1931“ в квартал Коматево. С помощта на театралния режисьор Елена Панайотова, в рамките на петдневно ателие ще се изготви сценична, интерактивна презентация.

Входът е свободен.

Проектът е част от програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

„ТЕАТЪР НА ОТГОВОРНОСТТА“ е организация, целяща да развие международна, театрална платформа. Основната ни мисия е да създадем мрежа от артисти и организации, които да се обединят около идеите и целите на социално ангажирания театър, проявяващ се под различни сценични форми – конвенционален театър, пърформанс, клоунада, акция, инсталация и др. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.