Изпод тепетоМнения

…, РАВЕНСТВО, …

Толерантност е да претърпиш, идиотия е да търпиш!

Кирил Николов

Винаги съм се чудил, чудя се и сега:
Защо всички пичове природозащитници, защитници на човешки права, саможертвени блюстители на естествения вселенски ред, са дългокоси, а в повечето случаи и сплъстени. И не само. Великата, макар и дребна, но иманентно присъща на мъжа в миналото вещ – гребенчето в левия горен джоб на ризката, им е така чужда. Чужд изглежда им се явява и шампоанът, който инак, в техния случай, би могъл да бъде напр.”Коприва”.
Когато бях студент първи курс, дали е било отдавна не знам, понеже какво са 20 и нещо години за вселената, имах един колега – касък, но с дълга до раменете мазна коса. Аз пък бях якичък дългуч, стриган 0№. Ето ти опозиция. Тотална. При това с готови, стандартни внушения за обществото, нали! /Не ви се сърдя за това, което си мислите/
Влезнахме с тоя в дискусия, така да се каже. Аз казвам, че остриган се чувствам по-добре, по-леко ми е на главата, а и не ме сърби косата. Няма друго, така съм си ходил още от прогимназиалните години, когато ме остригаха за въшки. Той пък вика, че косата била нещо като антена към космоса, която улавяла енергията, бликаща оттам за нашето добруване. Демек, той е енергизиран и просветлен, а аз не. От това пък следват още по-отрицателни заключения за мене…
Мамка му, може би излезе право това джереме.

Гледам тези дни по телевизията /скоро ми я пуснаха пак, та ми е мерак още/ един доста енергизиран, просветлен, сплъстен и мазен дългокоско с много, ама много умен вид и очила като от дядо му. Коментира той много важен дереджето ни с циганите. Нали нещо не ги харесват напоследък. А той ги харесва – другите са хейтъри, казва, макар и заобиколно. Та вика – „ами като няма какво да ядат, ще крадат, не са виновни те!”
Брей, умнико, загърчих се аз, ми да спра да работя, та и аз да крада, бе. Даже ще си пусна коса, която няма да мия, и ще дойда да крада от тебе, защото ти си взел мангизи от някакви порцеланови, стерилни идиоти, клечещи пред скъпи бюрца на хиляди километри от нас, за да ни дрънкаш есенциалните им тъпотии по делегация.
Да видим фактите:
1/ Дълга коса
2/ Очила
3/ Космическа енергия
4/ Марсианци, които ти делегират правото да се изказваш по вселенски въпроси и ти плащат за това
5/ Нулева компетентност по същите тези въпроси
6/ /и последно/: Форум

Сега, виж, мамин златен:
Да крадеш е забранено /справка с НК на РБ/. Да крадеш от глад – също.
Защо, би попитал недоумяващо ти, труженико на непосилния умствен труд?
Защото, отговарям ти веднага, имаш право да работиш и задължение да не крадеш.
Няма работа?
За такива лентяи като теб как има работа бе, идиот?
Или не всички са одобрени на кастинга пред марсианците.
Прост е някой, занаят няма, не може да си намери работа поради това, горкият той! Ами да учи, бе, аланкоулу, да учи – кой му пречи?! Цели училища изпозакриха, понеже некви хрантутници, само защото имат звание „гласоподавател”, си биха камшика от тях. Много беше репресивна старата система – караше ги насила да учат. Има опасност и днешната система да се окаже репресивна, ако пък сега ги накара да работят. На мазните чичковци и напудрени лелички от намкоя си висша институция на Европата няма да им хареса това отношение – нали и те са хрантутници.
Та затова явно въпросните „неквалифицирани” за труд електоратчици трябва да ги оставим да крадат – гладни са завалиите, дайте поне да не ги репресираме. Дядовците и бабите от Северозападна България не са гладни, затова тях можем да репресираме като ги оставим на произвола на евроформулярната толерантност.

И затова в заключение искам да кажа – на теб, доморасло ентелегентче, а и на тези дето ти дадоха форум, на всички, които мислят като теб и на всички, които ви слушат в /престорен/ захлас:
Толерантност е да претърпиш, идиотия е да търпиш!

На нас, останалите, търпеливите идиоти, искам да кажа:
Свобода, равенство, братство!
И ако сме приели, че първото и последното априори са невъзможни человечески състояния, то нека хвърлим силите си за постигане на второто – все пак златната среда е най-добре.

Аре, чао! Отивам на фризьор да ми пусне едни екстеншъни, че братчеда от Марс ми праща малко енергийка, ръйш!

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. За равенството и така може: „…покварени от комунистическата представа за равенство, която не е нищо повече от насилствено налагане на еднаквост. Истината обаче е, че хората не могат да са еднакви, не могат и да са равни…“ във segabg.com/article.php?id=756987

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина