Изпод тепетоМнения

Пловдив на първо място у нас по ръст на туристите

Прекрасният ни град има десетки забележителности, които трябва да бъдат видени от всички. Градът под тепетата отбелязва и ръст на туристи в сравнение с изминалата година. Всяка година в Пловдив пристигат над 800 000 хиляди туристи от различни краища на света. Благодарение на тях, Старият град стана най-предпочитаната историческа забележителност в цялата страна. Информацията стана ясна от доклада, разработен от „Византия Интернешънъл“. За целта е проведена анкета сред повече от 900 организирани туристически групи и над 4800 индивидуални гости на града.

От дирекция „Култура, образование, туризъм“ пък отбелязват, че в града ни пристигат все повече платежоспособни туристи. Само за първото 6-месечие на годината е отчетено увеличение на нощувките в Пловдив с 25%, като най-осезаема е частта на индивидуалните туристи. 

Експертите в общината смятат, че значителното увеличение на туристи може да се дължи на добрата рекламна кампания на Пловдив. 
Градът ни продължава да води класацията по ръст на нощувки от туристи в процентно отношение. Изместваме дори столичани, при които бележат ръст с 5% в сравнение с миналата година, а градът под тепетата води с половин процент, т.е. 5,5% ръст на нощувките спрямо изминалата 2014-та.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина