Изпод тепетоМнения

Миразчиев за идеята за концесия на Гарнизонна фурна: Стрелба в медиите

Трябва да се видят условията, но мисля, че е несериозно така да се обявява нещо подобно, смята председателят на Изкуство Днес

Задочният спор между представителите на общинската администрация и Емил Миразчиев за бъдещето на бившата Гарнизонна фурна продължава. Вчера кметът Иван Тотев обяви пред журналисти, че е готов да предостави на концесия сградата на председателя на сдружение Изкуство Днес. Миразчиев, който е основен двигател на акцията за спасение на бившата казармена сграда и превръщането й в арт център, отговори на градоначалника 24 часа по-късно, отново през медиите. Той не се нае да определи дали идеята за концесия би сработила.

Ще трябва да се видят условията, но мисля, че е несериозно така да се обявява нещо подобно. По-скоро е поредната стрелба в медиите. И на мен ви звучи така: Ето ви я Фурната, да ви видя сега. За 20 дена намерете пари и кандидатствайте, за да я оправите. Аз няма да ви дам пари и ще ви преча, за да се провалите, каза Миразчиев. Пред Под тепето той припомни, че има и културна стратегия за децентрализация, развитие на съвременно изкуство, резидентна програма и прочие. Все неща, които пряко касаят едно бъдеще на Гарнизонна фурна като място за култура, допълва той.

Ако има нормални условия на концесията и съдействие-логистично от страна на общината и разбирането, че това е важно за културата, ние сме готови да вложим капацитета си и да направим нещо добро за града, отвори врата за преговори с администрацията на финал Емил Миразчиев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина