Изпод тепетоМнения

Йога като начин на живот и в Пловдив

Йога мама и бебе, антистрес, класическа, денс, пилатес, са малка част от това, което предоставя студио Cinta Yoga

 

В днешното забързано ежедневие и натоварен работен ден, в края му всеки търси начин, за да намери спокойствието сам за себе си и да се отпусне. Един от най-популярните и най-ефективни начини, познати вече и при нас е йогата. В Пловдив има място, където може да се отпуснеш и да се принесеш в магичния свят на това изкуство и то се намира на една от най-любимите на филибелии улици – Иван Вазов 33. В сграда точно срещу Народната библиотека, трима млади ентусиасти опитват да придадат своята философия на посетителите на йога студио Cinta Yoga. 
Йога е начин на живот, но начин, който всеки трябва да избере сам за себе си. Няма определени правила и граници, които може да ти постави Йога, а само да развие личността. Да намериш баланса в себе си, да започнеш да чуваш интуицията си, да гледаш на света с едни цветни очи. Когато човек се занимава с Йога, той променя мирогледа си, калява качества, които му предоставят един по-добър начин на живот. Спокойствието и търпението са универсална подправка за едно хармонично съществуване, качества, които всеки би могъл да се научи да владее. Всеки човек притежава нещо необикновено в себе си и трябва да го търси, докато не го намери, а като го намери – да не спира да го развива!! , това казва Ели, един от преподавателите, които посрещат всеки новодошъл с усмивка и приятелско отношение.  Именно това, че всеки трябва сам за себе си да избере, в Cinta Yoga, изборът на какъв вид йога да се отдаде човек е голям. Именно вниманието към предпочитанията на пловдивчани, е това което отличава студиото и го прави предпочитано място. Антистрес йога, йога за бременни, класическа, за сила, са само някои от вариантите, на които може да се спрете.

Пилатесът също не е за пренебрегване, особено от дамите, които искат да стегнат така мечтаните области корем и дупе. Ето и пълният списък на часовете в студио Cinta Yoga:

Мама и бебе – Часът има за цел да свърже още по-силно връзката между майката и бебето, бебетата или децата, които могат да посещават този час са прохождащи и успяващи вече да седят сами на крачетата си. Часът е съсредоточен към основни йога пози, а с тях ще успее и мама и бебето да се чувстват добре и тонизирани. Упражненията са не само за бебета, но и към майките, тъй като е ясно колко от родителките имат желание да се раздвижат и йога им липсва, затова този час е комбиниран, за да можете да правите йога с вашите деца.
Много често децата попиват това което прави майка им, за вас ще е пълна забава, да сте част от тоша шреме, в което  ще изпълнявате йога упражнения с вашите децата, а това ще се отрази добре, не само на вас, но и на малчуганите. 

Детска йога – В часа по детската йога децата ще се запознаят с класическите пози в йога, които ще им помогнат за тяхното физическо развитие на тялото. Те ще изпълняват класически йога упражнения, които ще укрепят и заздравят техните тела, ще запазят тяхната гъвкавина и ще им предаде правилна стойка на тялото.

Йога за бременни – правим класически пози от йога, които ще помогнат за по-лека бременност и раждане, и дори възстановяване след раждането. 
Няма значение дали сте в напреднала бременност или начална. 

Класическа Йога – основни пози от йога, които въздействат благотворно върху цялото ни тяло, съзнание и ум. Задържането във всяка поза довежда до по-доброто усвояване на позите, което реагира върху нашето тяло и тонизира и успокоява болките в гърба, кръста, ставите и мускулите.

Антистрес – Като цяло йога изчиства стреса и напрежението от тялото и съзнанието, в тези часове, ще се съсредоточим предимно към дишането, с което ще успокоим ума и съзнанието и пози, които ще облекчат болките в тялото,  изпълняването на асаните ще е плавно и спокойно, ще  се отделя достатъчно време на всяка една поза, за да усетим благотворните ефекти върху тялото и ума.
След часа ще се почувстваме като преродени, обещават преподавателите.

Йога за сила – в този час покачването на пулса е неизменна част, укрепва се мускулатурата на цялото тяло, като придаваме стегнат и здрав вид, заздравяваме и укрепваме мускулите на гърба, които държат гръбначния стълб изправен. 

Стречинг – предназначен час за разтягане и раздвижване на мускулите и сухожилията. 
Защо трябва да разтягаме мускула и сухожилието – първо, за да изглежда по-добре самият мускул, второ за да е по-здрав, еластичен и издръжлив и трето за да е в кондиция тялото и да се предпазва от травми, защото колкото по-гъвкаво и раздвижено е, толкова по-трудно се травмира при физическа натовареност.
Упражненията са съчетани така, че да разтегнем всички мускули и сухожилия на тялото, за да изглежда още по-красиво и изящно. 
Какво по-хубаво от добре изваян мускул, еластичност и гъвкавост на тялото?

Денс Йога – тонизиращи и зареждащи движения. Само тези от вас, които не са опитали не са усетили адреналина и настроението на часа. Всеки от нас има нужда да се разнообрази и да се позабавлява, това е час който предоставя тази възможност. Един различен начин с йога упражнения, с който достигаме до вътрешния мир и спокойствие.

Йога за баланс – набляга се на пози, които са свързани с баланса ни – вътрешен и външен, всички пози са свързани с концентрацията и баланса на физическото тяло. Асаните които се изпълняват укрепват глезените и коленете, а също и ставите на ръцете. 

Хармония – позите се изпълняват бавно и в синхронност с дишането, правят се няколко повторения, които да укрепят и заздравят цялото тяло и същевременно повлияваме върху  дишането.  С преливащи от една в друга поза се зареждаме на 100%.

Пилатес – Часовете по пилатес, са изключително приятни и натоварващи за задните ни части и коремната мускулатура
Всяка жена иска тези части от тялото да са перфектно оформени и изглеждащи, а часът по пилатес ви предоставя тази възможност.  Да поработите върху себе си и да изглеждате прекрасно. 

На всичко това се наслаждаваме в непринудена и приятна атмосфера с млади и енергични хора, изпълващи пространството и съзнанието ни с енергия с положителен знак.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина