Изпод тепетоМнения

Две години след пламъците: Тютюневия град още чака промяната (ГАЛЕРИЯ)

Видеонаблюдение около горелите складове са единствената новост в градската зона

Със спомени за пламъци, дим, пепел и разрушение днес отбелязваме точно две години от огнената стихия в Тютюневия град. Въпреки многото очаквания и надежди, свързани с историческата градска зона, две години след стихията промяна все още няма.

Само камерите за видеонаблюдение и укрепителните конструкции около двата най-ценни склада, собственост на дружеството Р.И.П.А. , предвещават някакво илюзорно на този етап бъдеще на Тютюневия град. Да, улица „Иван Вазов” бе отворена за движение, както и ул. „Екзарх Йосиф”. Фондация „Пловдив 2019” всеки момент ще се нанесе официално в бившия мебелен магазин Галеро, както вече стори Държавна опера- Пловдив. Но дотук с добрите новини.

Складовете са все така изгорели и разрушени от багери. Улиците са все така тъмни и безлюдни. Инфраструктурата е все така недокосната. Обещаната от общината реконструкция на цялата зона така и не е започнала, по една или друга причина. Не е ясно и какво става с изготвения цялостен проект за Тютюневия град, който трябваше да отпуши и инвестиционните намерения.

Чакането ще продължи и през 2019г. А шансовете нещо да се случи в годината, когато Пловдив е Европейска столица на културата, намаляват.

Цялата галерия в КАПАНА.БГ

{

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Айде джанам, колега Дерневский, не ни го пробутвай проблема на Частника сякаш е ОБЩЕСТВЕН ПРОБЛЕМ ЧЕ НИ ПИСНА ОТ АГИТКИ, КОМИТЕТИ, ШАЙКИ И ОПЕРАсти завзели калабалък имоти … и още искат. Пари няма, действай!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина