БългарияИзбориНовини

От ЕК потвърдиха че Фон дер Лайен и Кирил Петков са били в контакт

От Европейската комисия потвърдиха, че нейната председателка Урсула фон дер Лайен и бившият премиер Кирил Петков са били в контакт. Оттам уточняват, че двамата са обсъждали важни теми за България от европейския дневен ред, в т.ч. и подготовката на страната ни за еврозоната и приемането й в Шенген, съобщава БНР.

„Позицията на председателката и по двата въпроса е добре известна. Тя още веднъж потвърди подкрепата си за приемането на България в Шенген. Има много стриктен процес за влизане в еврозоната, който се прилага за всички страни. Ролята на Комисията е да ги подкрепя в изпълнението му. Явно е, че правилата трябва да се спазват“, казват от Комисията.

Съобщението е във връзка с разпространения вчера запис на депутата Радостин Василев, в който се чуват репликите на Петков ,че Урсула фон дер Лайен го е уверила в шансовете на България да влезе в Шенген, но не и в еврозоната на този етап. Както той твърди, тя му е подметнала шеговито, че ЕС не се води само от морални ценности и може да се направи компромис за еврозоната.

Междувременно с пост във Фейсбук Кирил Петков се извини на Мария Габриел заради думите, които се чуват на записа от заседание на Изпълнителния съвет на партията, разпространен от Радостин Василев

В дългата нощ, в която ПП трябвало да вземе съдбоносното си  решение за втория мандат, е имало много емоции, мнения, квалификации, признава Петков в публикация във фейсбук. „Имаше и непрецизен изказ от моя страна за г-жа Мария Габриел“, написа той  и допълни , че ще използва социалните мрежи, за да информира за личното си мнение за нея:

„Считам, че Мария Габриел е пример за смелостта и способностите на дамите в политиката. Знам колко е трудно да се решиш на тази крачка и още повече да останеш. С такива примери вярвам, че изпращаме силно послание и мотивация повече жени да разберат, че мястото на всяка от вас е точно там, където си изберете“, завършва поста си Петков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина