Започва ремонтът на Кукленско шосе, от общината призовават за търпение заради очаквани проблеми с трафика

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини
ремонтът на Кукленско шосе

До дни стартира дългоочакваната рехабилитация на Кукленско шосе, съобщи зам.-кметът Пламен Райчев днес.

Той подчерта, че ремонтът на супер натоварената пътна артерия ще започне едва тогава, когато бъдат напълно завършени строително-монтажните работи по бул. „Христо Ботев”, за да не бъде тотално блокиран града. Това се очаква да се случи до края на ноември. 90 процента от СМР-тата по проекта на ВиК за „Христо Ботев“ са изпълнени. Предстои да се направи асфалтовото покритие в участъка до Стоматологичния. Магистралният водопровод е изпълнен на 100 процента, с отклоненията и локалното платно на „Христо Ботев”. В момента се довършват асфалтовите настилки по Коматевско шосе.

„ Няма да се затваря напълно Кукленско шосе. Ще е платно по платно. Но няма как да направим нещо, преди да го развалим. При всички положения ще е трудно за гражданите за предвижване. Молим ги за търпение”, призова Пламен Райчев.

Той съобщи още, че започват ремонти и в Тракия. От днес стартират строителни дейности по Околовръстното. Ще се кърпят участъци по програмата за рехабилитация и ремонт. За нея са отделени три милиона за три района- Източен, Тракия и Северен. След Околовръстното започва ремонт на бул. „Санкт Петербург”, в участъка от „Лев Толстой” до „Богомил”.  След това ще се рехабилитира улица „Оборище” в район Северен.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.