АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Утре започва възстановяването на зоната пред Водната палата

От утре започва възстановяването на разрушената заради нереализирания проект за пробив на Водната палата инфраструктура на бул. „Марица юг“.

След решението реализирането на така спорната идея да бъде спряно и след изтеглянето на тежката строителна техника от района, той се превърна в огромен нерегламентиран паркинг. Нещо, срещу което роптаят много хора от квартала, очакващи бързото възстановяване на зоната.

„Започваме, утре можете да отидете да видите на място. Ще възстановим тротоара, велоалеята и зелените площи. Предвидени са наши средства за това“, подчерта днес след питане на Под тепето кметът Здравко Димитров.

Вероятно парите за възстановяването ще бъдат прехвърлени на район Централен, който има готовност дейностите да стартират веднага.

“ Започнахме го и го спряхме пробива. Но пак ви казвам- този проект рано или късно ще стане. Оптимист съм за него. Проектът си остава“, коментира Димитров.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. „Предвидени са наши средства за това“ – Не са ваши, г-н кмете, наши са! Отново хиляди хвърлени на вятъра! И стига с тези милиони за стадионите! Вие служител на ПИМК ли сте?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина