АктуалноБизнесКултураНовини

Умна фабрика от Пловдив участва в реставрацията на Нотр Дам в Париж 

Държавната агенция за възстановяването на „Нотр Дам“ и Schneider Electric подписаха договор за спонсорство

Това включва непарични дарения и предаване на умения за най-съвременни решения в управлението на енергията.

Немският гигант Schneider Electric, който има завод за компоненти в Тракия икономическа зона в Пловдив, известен като „Умната фабрика“, се включва в реставрацията на Парижката катедрала.

Пожарът от 15 април 2019 г., който нанесе сериозни щети на катедралата, предизвика изключителна вълна на солидарност, в която се включва и Schneider Electric. „Въпрос на мисия е, разбира се, Schneider Electric да участва в дейности, които подпомагат значими и престижни обекти, както вече направихме за Comédie Française или за Антарктическата станция“, подчерта Жил Вермо-Дерош, директор за граждански инициативи и институционални въпроси в Schneider Electric.

… за обект, който няма равен в света

Седрик Ларше, старши ръководител на проекта в Schneider Electric Франция, отговаря за изпълнението и последващите действия. С голям опит в индивидуалните проекти, протичащи в специална среда, той и екипът му са щастливи да работят по това задание, което освен престижния си характер е всичко друго, но не и обикновено. Причините за това включват статута на културно-историческия паметник, който носи свои собствени специфични изисквания, но също и неговия мащаб, логистиката, пространството и ограниченията за достъп (стълбища, мазета, трезори и др.) и произтичащата от това сложност на работата.

Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив грабна отличието „Технологична иновация на годината“

„За Schneider Electric участието в реставрацията на катедралата „Нотр Дам“ в Париж е не само техническо, но и човешко предизвикателство“, посочи Жан-Паскал Трикоар, президент и главен изпълнителен директор на Schneider Electric. „То ни дава възможност да внедрим нашите най-иновативни и сигурни решения за енергийно управление в услуга на емблематичен обект от изключителна важност за гражданите на Франция и света. В същото време този проект е вълнуващо изживяване за служителите, които ще работят на обекта.“

Работата по обекта ще започне след няколко месеца и ще осигури неговото електрозахранване. Системата за сградно управление ще направи възможно контролирането и оптимизирането на потреблението на енергия на културно-историческия паметник, внедрявайки иновации от 21-ви век в катедралата, която е обект от световното наследство и шедьовър на средновековното изкуство.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина