АктуалноГрадътИзбор на редактораИзбориНовиниОбщина Пловдив

Седем народни представители присъстваха на саботирането на сесията за Панаира

Сред тях двама зам.-председатели на Народното събрание

Седем народни представители, сред които двама зам.-председатели на парламента, присъстваха на днешната провалена извънредна сесия на Общински съвет.

Христо Иванов, Йордан Иванов и Ивайло Мирчев от Демократична България, Никола Минчев и Росен Костурков от Продължаваме промяната, Кристиан Вигенин и Иван Петков от БСП дойдоха в пленарната зала на местния парламент, за да видят как 16 представители на ГЕРБ, 7 на Автентична лява, двама земеделци и трима нечленуващи в групи не дойдоха на работа днес, като така за втори път саботираха извънредна сесия за панаира.

Присъстващите 21 старейшини от Демократична България, Съюз за Пловдив, Кауза България, ВМРО и независимите Слави Георгиев и Георги Величков не стигнаха, за да има кворум заседанието и то бе закрито от председателя на местния парламент и единствен представител на ГЕРБ в залата Александър Държиков.

Днес в 13 часа ще се проведе общото събрание на дружеството „Пълдин Туринвест“, където представителя на общински съвет в него Ясен Михайлов е упълномощен да гласува „за“ приемането на акциите на Варна в дружеството. Той обаче трябва да гласува и за задействането на блокираща квота, тъй като така в противоречие бе прието решението на 19 декември. Гражданите, събрали се на протест в местния парламент заявиха, че ще местят пред хотел „Санкт Петербург“, където ще е общото събрание.

В 12 часа пък кметът Здравко Димитров ще извънреден брифинг по темата.

Очаквайте подробности от пресконференцията на градоначалника и протеста

Очаквайте и коментарите на част от народните представители, дошли в Пловдив днес в защита на Панаира

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. Мирише на избори и от София се сетиха, че и в Пловдив могат да се снимат… Това винаги е било най-грозното, едни муцуни се появяват само за снимка, че тях хич не ги е еня за нашиот панаир. А това със сесията, почакайте и ще видите, че така стана по-добре. На следващата редовна тази точка ще изчезне и всичко ще се успокои!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина