АктуалноГрадътЖивотИзбор на редактораНовини

Нанси Шилър и Кристина Лукас гостуваха на Под тепето

Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за Българя“ и Кристина Лукас, член борда на директорите на Фондацията, гостуваха в редакцията на Под тепето и Котка и Мишка през уикенда. Дамите бяха на посещение в Епископската базилика, но преди това се срещнаха с екипа на медията.

“ Работата на журналистите е ключова за това истината и общественозначимите теми да са винаги в дневния ред на обществото. Гласовете на журналистите, независимостта на медиите и тяхната неприкосновеност трябва да бъдат защитавани, за да знаем истината“, написаха от „Америка за България“ на профила на Фондацията във Фейсбук след срещата на Нанси Шилър и Кристина Лукас с журналистите от Под тепето.

„Когато създават малката си регионална медия, те не предполагат колко ще е трудно…Научете за тяхната история и работата на регионалните журналисти тук👉https://bit.ly/3Ziu6jM„, припомнят за краткия филм на платформата MAD In BG за създателите на Под тепето от „Америка за България“ на фейсбук профила си.

В рамките на своите области на работа, Фондация „Америка за България“ подкрепя граждани и организации, които работят за подобряването на българската правна и регулаторна среда, насърчаването на прозрачността на публичните институции, насърчаването на граждански инициативи и укрепването на независимите медии.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Отчет за изминалата година! Надявам се работодателите ви са били доволни и грантовете ще бъдат преведени в договореният ден и час в банковата сметка посочена от вас! Това се нарича независима и свободна журналистика ,когато всичко зависи от САЩ. Ако е зависима от друг хеле недай боже независима вече не е свободна журналистика!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина