АктуалноГрадътЗелен градНовини

Монтираха първите климатици по проекта за чистия въздух

Монтажът на климатиците на домакинствата започна в средата на септември и до момента има над 30 монтирани климатика, съобщиха в отговор на въпрос на Под тепето от общинския отдел „Екология“, който отговаря за проекта по подмяната на старите отоплителни уреди на пловдивчани с ново екологично чисто отопление.

Припомняме, че процесът по монтирането на избраните уреди стартира първо с доставката на пелетни системи. За всички видове отоплителни уреди монтажът продължава по график.

„Фирмата-изпълнител на монтажните дейности се свързва с хората предварително и се разбират за удобен ден и час, в който да се извърши работата“, уточниха от Община Пловдив.

1800 домакинства сменят печките на дърва с климатици по въпросния проект. Продължава и сключването на договори с одобрените за получаване на нови екологични отоплителни уреди по предварително изготвен график.

Какъв е редът за това и как може да кандидатствате по програмата вижте ТУК.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Моля сменете снимката. Климатиците нямат място на фасади с орнаменти и като цяло на никакви фасади. Нека не разпространяваме лоши практики!
    Благодаря!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина