АктуалноБългарияВластИзбориНовиниПод лупа

Стига глупости III: Колко маски виждате на тази снимка?

Така заседава Общинският съвет на Родопи

Разгледайте много добре снимката на корицата и отговорете на въпроса в заглавието. Това е работен момент от сесия на Общински съвет – Родопи, заснет на 28 май 2020 година. Заседанието се проведе в Народно читалище „Наука – 1919“ в село Крумово.

В залата има над 30 души. Твърде е възможно някои от тях да имат индивидуални защитни маски по джобовете си, или пък не.

Какво правят тези хора се пита в гатанката?

Как решават съдбата на близо 33 000 души, които живеят в 21 села край Пловдив?

На фона на световна пандемия; извънредна ситуация в държавата; ежедневна смяна на изискванията към малките бизнеси, които треперят за оцеляването си и изливат тонове дезинфектанти, проверяват ги по няколко пъти на ден и ги санкционират, ако носа им се подава от маската…

На фона на неработещи театри и разрешените едва 30 на 100 заетост на столовете в кината?!

На меренето на температурата в банката, съда, детската градина…, на реденето на опашки през два метра…

Контрол и мерки за сигурност…

На бас, че ако искате да влезете вие в сграда на Община Родопи, без маска няма да ви пуснат.

Ако се чудите кои са хората на снимката, ето пълен списък с имената им ТУК.

Тази снимка е меко казано подигравка към всички, които са ги избрали. С нея местните велможи в Родопи им казват в очите, че законите важат за обикновените хора, но не и за тях.

Ако не ви пука за собственото ви здраве, дами и господа общински съветници, кметове и заместник-кметове, то няма как да се оправдаете с незнание на действащата в страната нормативна уредба, което по закон не ви оневинява!

Няма как този път обяснението „свалихме ги за снимаката“ мине пред РЗИ – Пловдив, ако случайно реши да се самосезира, защото ако беше така, поне една маска все щеше да се мерне някъде на кадъра.

Не само, че е нарушение и подлежи на глоба, срамно е, защото вие сте хората, които трябва да дават пример, дами и господа, от ОбС-Родопи!

Голямо нещо е PR-ът, ей, в стремежа си да показват колко много се работи, някои се дънят в детайлите. А иронията е, че снимката идва с прессъобщение, в което се говори, че 8 села в Родопите имат тежки проблеми с гробищните паркове. Местата са на изчерпване и ползват стари.

Още по темата:

Стига глупости II – Кметът на Белащица връчва торбичики на бабите без маска (ГАЛЕРИЯ)

Стига глупости! Хиляди неизползвани инвалидни колички стоят по тавани и мазета.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина