АктуалноГрадътИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Кои се канят да връщат нормалността в управлението на града?

Със заявка да „върнат нормалността в управлението на града“ се регистрираха за участие в местните избори представителите на формациите в коалиция „Съединени за Пловдив“, издигнала Славчо Атанасов за кандидат за кмет. „Нормалността в управлението“ ще връщат хора, които са неизменна част от него в последните няколко кметски мандата- дългогодишният зам.-кмет Георги Титюков и компания от „Кауза България“, бизнесменът Владимир Кисьов и „войводите“ от ВМРО, които поддържат мнозинството около Здравко Димитров в местния парламент 4 години, както и земеделците на Георги Колев от ЗС „Александър Стамболийски“.

Само припомняме, че Владимир Кисьов изкара четирите години от мандата на Зико в кабинета му на площад „Стефан Стамболов“ и къде на шега, къде не, бе наричан от мнозина „кметът в сянка“. „Събрали сме се хора, отговорни и загрижени за съдбата на Пловдив. Вярваме, че можем да управляваме града прозрачно, с експертност, с воля и желание да го направим по-добър за живеене град“, е казал председателя на местната структура на ВМРО-БНД Кисьов пред пиара на коалицията след регистрацията в ОИК. 

Формацията ще участва в изборите за кмет на града, за районни кметове и за общински съветници. Каква е листата обаче от коалицията са забравили да оповестят в прессъобщението си. От него научаваме, че седем партии влизат в предизборната кампания под мотото „Защото градът заслужава“. Другите членове на коалицията с кандидат за кмет Славчо Атанасов са „Партия на зелените“, „Новите лидери“, „ВОЛЯ“ и „Атака“.

За лидер на коалицията е посочен дългогодишният зам.-кмет Георги Титюков. В шест-членния коалиционен съвет, освен него, влизат още Владимир Кисьов („ВМРО-БНД“), Георги Колев (ЗС“Ал. Стамболийски“), Стефан Аксиев („ВОЛЯ“), Димитър Керин („Атака“) и Лилия Недева („Партия на зелените“). Според споразумението, представено в ОИК, коалицията се регистрира за целия предстоящ мандат 2023-2027 г.. За срока на действие на това споразумение партньорите ще участват единствено в тази коалиция, освен ако централният орган на управление вземе друго решение, включително за нейното участие в по-широки местни коалиционни форми. Коалицията може да сключва други, некоалиционни форми на политически споразумения с политически субекти, както и да установява и участва в други, неполитически форми на сътрудничество с организациите на гражданското общество.

„Време е пловдивчани да върнат нормалността в управлението на града. Време е да върнем вземането на решения за съдбата на града ни тук, в Пловдив“, заяви след регистрацията кандидатът за кмет на коалицията Славчо Атанасов. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Георги Титюков , замесеният в най-много скандали в Общината , Шеф на Коалицията ???
    Вие сериозно ????
    И Жоро Колев и Владимир Кисьов !!!
    Все експерти, не успели досега в кражбите . Малкп им беше искат и пълна власт .
    Ай стига….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина