АктуалноГрадътКриминалеНовини

Хитра главна касиерка успя да отмъкне 144 000 лв. оборот

Бивш главен касиер на клон на банка в Пловдив е задържана за присвояване на над 144 000 лв. Тя е действала в продължение на 4 г., обявиха от полицията и прокуратурата, цитирани от OFFNews.

Привлечената като обвиняема 52-годишна жена е работила в клона от 2005 г. до април т.г., когато била хваната в крачка.

Всичко започнало по време на пандемията от COVID-19, когато служителката решила да присвои част от оборотните пари. В продължение на 4 г. в различи месеци тя „отчислявала“ различни суми за своя джоб. Но намаляването на пачките направило впечатление, обясниха схемата от Пловдивската районна прокуратура.

За да прикрие действията си при евентуална проверка, касиерката започнала да поставя зелени хартийки в пачките с банкноти в опит да ги запълни. Това се е случвало до април 2024 г., когато от банката са извършили внезапна ревизия и в момента, в който са отворили торбата с парите, установили измамата. В нея имало зелени хартийки, рязани на книжна „гилотина“.

За това престъпление е предвидено наказание затвор от 3 до 15 г., отнемане на имущество, както и забрана да упражнява професията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина