АктуалноБизнесГрадътМненияНовини

Довършването на Околовръстното започва в края на 2024-та

В края на годината ще бъде направена първата копка на първия участък от стратегическия проект за довършване на Околовръстното шосе на Пловдив- този около Скобелева майка. Това стана ясно на работна среща в областната управа между губернатора, кметове на общини, представители на АПИ и фирмата изпълнител, членове на сдружение Бизнесът за Пловдив.

Директорът на АПИ инж. Йордан Вълчев поетапно представи актуална информация по изпълнението на проекта за околовръстния път на Пловдив по всички обособени позиции. Присъстващите бяха запознати с напредъка на процедурите, като се очаква до края на 2024 г. да се направи първа копка на първия участък по посока „Скобелева майка“, а за втория участък към същия обект предстоят още доработки и съгласувателни процедури с МОСВ.

Във връзка с изпълнението на първия участък кметът на община „Родопи“ обърна внимание на ограниченията по време на ремонта, които е необходимо да бъдат съобразени с осигуряването на непрекъснат достъп до с. Ягодово и съседните населени места. В хода на срещата се обсъди потребността от проектиране и изграждане на естакада по посока Пловдив  – Асеновград, за да не се пресичат бързите връзки по околовръстния път. Представителите от ОПУ – Пловдив информираха за усложняване на процедурите в някои от участъците на околовръстния път поради граничещите с него частни имоти, тъй като цялото трасе присъства в Общинския устройствен план, но все още не притежава ПУП.

От своя страна Холдинг КЦМ 2000 – Пловдив представиха становището си към проекта за околовръстния път, в което съгласуват високоскоростният път да не се пресича с жп линията, обслужваща предприятието, на едно ниво, като отбелязаха, че е необходимо и извършването на оценка на риска във връзка с превозването на опасни товари.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Пловдив има най гадното околовръстно и най гнусните кръгови колкото футболни игрища с обратен вираж на пътя така, че по лесно да изхвърчиш от него.

  2. Те хубаво ще го довършат, но ще си остане със сигурност тясно и също оградено с мантинели като писта за бобслей, за да се мъчат всички. И идиотското отклонение при Скобелева майка, проектирано от някакви случайни шопи, където връзката с Пловдив е без предимство, за разлика от идващите от село Крумово.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина