АктуалноГрадътИзбориКриминалеНовини

ДАНС арестува председателя на движение „Русофили“ в Пловдив

След операция на ДАНС тази сутрин е арестуван Председателят на Национално движение „Русофили“ за Пловдив Златомир Дьовленски. Задържането е станало рано, в дома му в Коматево, като на този етап не е ясно за какво се разследва той. За ареста потвърди и народният представител от БСП Иван Петков-Бебето.

След задържането, около обяд, Дьовленски е бил заведен от служители на Агенцията за национална сигурност в така наречената Бяла къща, където се намира градския съвет на БСП, но и офисът на „Русофили“. Държавни агенти са проверявали нещо в канцеларията, в присъствие на задържания. От кабинета са били иззети документи.

Иван Петков единствено е научил, че Дьовленски е с повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура, но не знае за какво е то.

33-годишният Златомир Дьовленски е младши експерт в отдел „Координация и проекти“ на община „Родопи“. Той също така е докторант в ПУ „Паисий Хилендарски“  и аспирант в Астраханския държавен университет в Русия. Бил е кандидат за народен представител от БСП за България през 2021г.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина