Група LaText с ново парче „Толкова много неща“

Бандата съчетава деликатността на поезията и меланхолията на рока

Славена Шекерлетова

LaText посреща новия сезон с ново видео към песента “Толкова много неща”, която ще бъде част от следващия им краткосвирещ албум.

Парчето е в отличителния за групата poetry rock стил, който този път съчетава деликатността на поезията и меланхолията на рока с нео блус елементи. Стиховете в него са на Петър Чухов, а музиката и аранжиментът – на цялата група.

Темите в “Толкова много неща” напълно съответстват на сезона, в който се прощаваме с фриволността на лятото и посрещаме купищата задачи. Клипът към песента е поредица от абстрактни картини и мини сюжети, дело на визуалния артист Мери Адам.

Групата е създадена през 2012-та година. Взима участия в много фестивали, с редовни клубни участия.

LaText са Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, текстове, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас, поезия) и Гриша Маникатов (ударни). За шестгодишното си съществуване са свирили на над 10 фестивала в цяла България, както и в множество клубове за музика на живо. Често на сцената с групата излизат като гости и други поети и музиканти от България, САЩ, Нова Зеландия и др..

През 2014 г. „ЛаТекст“ печелят наградата на слушателите на конкурса за нова българска песен на БНР „Златна пролет” с парчето си „Shoot Me Again”, към което правят видеоклип, а същата година издават и дебютното си EP “Само”, съдържащо 7 парчета.

За 2 седмици новият  видеоклип мина 2000 гледания във youtube. Текстът на песента е от стихотворението „Живот“ от книгата „Сбогуване с нарцисизма”, автор  Петър Чухов:

Имам да правя
толкова много неща
повечето от тях
неприятни

Някой ден трябва
да си платя данъците
някой ден трябва
да отида на зъболекар
някой ден трябва
да й кажа че я обичам
някой ден трябва
да спра цигарите

Някой ден трябва
да започна отначало
някой ден трябва
да бъда щастлив
някой ден трябва
да отида на гробищата
някой ден трябва
да остана там

LaText са готови и със следващите си песни, които съвсем скоро ще бъдат издадени и представени в цялостен формат. Всички те са записани в Zero Project Studio, като смесването и мастерирането са минали през пулта на Владимир Бочев.

 

 

Exit mobile version