1300 ученици в Пловдив ще учат в други сгради заради недовършени ремонти

Учебната година в Основно училище „Екзарх Антим Първи“ започна в обновената Градска градина на Пловдив, тъй като ремонтът, който започна през миналата учебна година в сградата на школото още не е приключил.

Както Под тепето ви съобщи в началото на месеца все още общинската администрация и училищни директори бяха изправени пред трудно решение къде да учат учениците, в чиито училища ремонтите не са приключили. Припомняме, че де търсеше решение за учениците от три училища в града. 

В града няма достатъчно свободни класни стаи, които да могат да се използват през целия ден, затова ще се учи в алтернативни помещения. Затова учениците от основното училище са разпределени в 4 други в два района на града – Централен и Западен.

–          16 паралелки в СУ „Св. Климент Охридски“, район „Централен“;

–          3 паралелки /целодневна организация на учебния ден/ в СУ „Свети свети Кирил и Методий“, район „Западен“;

–          3 паралелки /целодневна организация на учебния ден/ в ЦПЛР – ОДК, Пловдив, район „Централен“;

–          1 паралелка от начален етап на обучение ще бъде настанена в едно от бившите помещения на ДГ „Каменица“ на бул. „Цар Борис III Обединител“ № 145;

Срокът за приключването на ремонта в школото по договор е 300 календарни дни, считано от 02.02.2024 г. На церемонията днес стана ясно, че изпълнителят е поел ангажимент децата да се завърнат в класните стаи за края на месец октомври.

За учениците от Средно училище „Пейо Яворов“ първия звънец би в парк „Рибница“ в Кършияка, тъй като тяхното училище също е превърнато в строителна площадка. Сградата на СУто догодина ще е готова да приеме всички деца.

Дотогава възпитаниците на Яворов ще учат в две други училища, спортна зала в Гагарин и частен център. Подробности четете ТУК.

Професионалната гимназията по електроника и електротехника събра тази сутрин всичките си ученици само за откриването на учебната година, но част от гимназистите ще учат в УХТ и Техническия университет до приключване на ремонта там – Гимназисти в Пловдив ще учат в университети заради ремонти.

Продължават строителните дейности и в сградата на най-старата гимназия у нас – Хуманитарната и Кн. Александър I-ви посрещнаха учениците със скеле.

Exit mobile version