АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеЗабравеният градНовини

Ще се прероди ли култовата кръчма Трабанта

От славната питиепродавница остана само хипарския символ

Съдържателят Савата е продал мястото, новият собственик май иска да го възстанови

Иво Дернев

Култовата пловдивска кръчма Трабанта се превърна в строителна площадка. Няма и помен от паметната визия на любимата славната питиепродавница, закътана в близост до пешеходния прелез на борсата в Кичука, някъде между релсите над Коматевския надлез и на границата между Смирненски и Южен.

Като артефакт е оцелял единствено хипарският символ, пред който заклетите почитатели на Трабанта могат да отдават почит към прекараните там прекрасни напоителни вечери с много рокендрол, сладки приказки, качамак и бумбар. Джон, Пол, Миг и Кийт вече не висят по стените. Не звучи Пинк Флойд. Няма ги камуфлажните мрежи, както и цялата веранда. Липсва, разбира се, и емблематичният Трабант, кацнал на покрива и намигащ с фаровете си в пивките вечери в кръчмата.

Но най-важното- няма го Савата. Съдържателят и символ на това разкошно непретенциозно островче от миналото е продал мястото преди около година, тъй като не може да се грижи за него. А сега новият собственик майстори нещо. Може ли обаче Трабанта да се прероди?

Във форума на сайтът-библия за пловдивския кръчмарски бит и култура- kry4mi.com се появиха няколко оптимистични коментара, в които се твърди, че новият собственик има намерение да възроди Трабанта. И работи в тази посока. Коментар във форума от преди по-малко от месец гласи: „Радостна новина! Савата е продал Трабанта, новият собственик прави основен ремонт и е казал, че ще отвори старата кръчма в присъщия и стил! Надеждата ни близна с огненото си езиче!”. Дали това ще се случи, остава да разберем.

Страхотният текст за Трабанта на Петър Петков и Димитър Димитров и снимки от славната питиепродавница можете да прочетете и видите тук

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

    1. Абе Иво, що ни занимаваш с дребнотемие -много важно, че са те напили някогаси в крайните квартали твойте дружки- въпросният „КУЛТОФ“ (ах, ах, мари сестро!“ ТРАБАНТ ако беше на Отеца, както примерно ЗЛАТНА КРУША или пък наистина популярният АРМЕНС =ЕРЕВАН+ разбирам.
      А, освен ако са ти изкашляли от новия стопанин две-три бози за . . . пропаганда (то аслъ твоят парцал замяза на ценоразписа на ТРИУМФ от Мола, гнус, мигрирам към МАРИЦА)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина