ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Къде ходят екскурзоводите на Free Plovdiv Tour, когато не са с туристи

Една от многото ни любими рубрики на дигиталния гид Lost in Plovdiv ни запознава с още трима герои, за които Градът под тепетата не само мястото, където живеят, но и, в което с удоволствие се губят 

Препоръчано от местните: Роси, Иван и Велислав

Роси е дамата в днешния текст, която е посветила ежедневието си на маркетинг дейността на компания за производство на създадени с много любов и висококачествени съставки био бисквитки и меденки от лимец, а в свободното си време – често пише стихове.

Опиши Пловдив с няколко думи

За мен Пловдив е място, на което можеш да изгубиш себе си в капана на мечтите. Там където винаги е пролет с ярките цветове на къщите, мириса на рози по улиците, знаменцата в капана.

Твоето тайно кътче

Уличките из Стария град.

Любимото заведение

Е как, Отсреща!

Най-подценяваното място

Може би дворчето на контрабаса

Къде би завела някой, който не е оттук?

Балабановата къща!

Иван и Велислав са част от проекта Free Plovdiv Tour. Безплатните пешеходни турове са едно от задължителните неща, които ви препоръчваме да направите, ако сте за пръв път в Пловдив. Те дават перфектния начален поглед върху забележителностите, които си струва да се посетят и видят. Информацията от тях е поднесена  винаги много изчерпателно, полезно и с голяма доза чувство за хумор, което превръща цялата двучасова разходка в истинско забавление.

Иван:

Опиши Пловдив с няколко думи

Градът, в който винаги се връщам. Спокоен, усмихнат, АЙЛЯК! Така си го представям, ако беше човек.

Твоето тайно кътче

След края на гребната има един въжен мост. И май вече не е тайно, а?!

Любимото заведение

СТЕНАТА!

Най-подценяваното място

Булевард Марица, хаха, понеже шофирам много. Любимия ми булевард, красив, без нито един светофар целия град изток-запад. И колоритен – има отсечка през Махалата.

Къде би завел някого, който не е оттук?

На Бунарджика, на Небет, на Сахата, в ресторанта на Каменица, на Античния, в Долче Фелини на центъра за кафе, в Стената за сладолед, в Рахата за ребра, и над Бойково за панорама над града. 🙂

Велислав:

Опиши Пловдив с няколко думи

Гостоприемен, спокоен, уютен, разнообразен.

Твоето тайно кътче

Пътеките около Марица в района на Гребната база- прекрасно място за разходка след сутрешен крос.

Любимото заведение

За хапване на кюфтета- Паваж, за сачове- Рахата,  за приятни разговори, придружени с хубава кухня и чаша вино- thЕАТer (в двора на Драматичния театър), за сладки изкушения- кафето на Джумая джамия, за турска кухня- Софра. Абе… много станаха

Най-подценяваното място

Сахат тепе. Намира се в най-централната част на града, лесно достъпно е, подходящо е за разходки през деня и вечерта, но не се поддържа достатъчно и не привлича бизнеса и местните хора.

Къде би завел някого, който не е оттук?

Със сигурност бих направил доста подробен маршрут- разходка по ул. „Иван Вазов“, през Цар-Симеоновата градина и Пеещите фонтани, обиколка по Главната, Капана и Стария град, а ако има енергия качване и до Сахат тепе и Бунарджика.

Вечерта би била подходяща за разходка в селата около Пловдив (Марково, Белащица, Брестник), а след това на по питие в Капана и после в някой хубав нощен клуб.

Снимки: Free Plovdiv Tour.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина