Една невалидна бюлетина и 1 глас в повече направиха проф. Мариана Мурджева ректор на МУ

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа

141 делегати от общото събрание гласуваха за нея, 140 подкрепиха проф. Карен Джамбазов

Медицинският университет продължава по старому, въпреки че половината от делегатите на общото събрание поискаха промяната

Статуквото във ВУЗ-а се бетонира, проф. Стефан Костянев оглави общото събрание

Иво Дернев

Само един глас и една драматична и твърде странна невалидна бюлетина решиха изборите за ректор на Медицинския университет. Проф. Мариана Мурджева оглави ВУЗ-а след като спечели 141 от гласовете на делегатите в общото събрание. 140 души гласуваха за проф. Карен Джамбазов. Подобно драматично развитие на избори за ректор на МУ не е имало. На балотажа гласуваха 282-ма делегати, а на първия тур те бяха 283. Не е ясно къде се е загубил този така важен с оглед резултата на балотажа един делегат.

Този вот доказва едно- Медицинският университет има нужда промяна. Заявиха го тези 140 души, които застанаха зад кандидатурата на проф. Карен Джамбазов. Реформа в университета обаче няма да случи в следващите 4 години. Настоящото ръководство запазва позициите си, след като проф. Стефан Костянев оглави общото събрание, а неговият кандидат го наследи на поста. Очевидно обаче недоволството срещу начина на управление на Медицинския е огромно, въпреки двата мандата на това ръководство. Така или иначе една невалидна бюлетина стигна статуквото да се бетонира за още 4 години. И вероятно да прокопае още по-дълбоки окопи на разделение.

Споделете ни във:

18 коментара за “Една невалидна бюлетина и 1 глас в повече направиха проф. Мариана Мурджева ректор на МУ

  1. 1 невалидна бюлетина, 1 глас повече, агресивна кампания на бившия ректор, който лансираше въпросната дама, оставените за поредно удължение след пенсия и подплатени обещания от предишното ръководство осигуриха настоящата смешна победа. Университетът е разцепен на 2 половината хора показаха че не мислят така и то убедително без да са получили нищо за това. Е …на добър час…ами от тук насетне ?

  2. Много удачен избор! Поздравления!
    Как се управлява УМБАЛ “СВ.ГЕОРГИ: колко дългове има, какви заплати получават хората, които работят там, какво е отношението към тях?!
    А вижте МУ! Какво строителство, какви иновации, какво заплащане получават работещите в него!!!
    Разликите между болница и университет е от земята до небето! Много му се искаха милионите на Университета на проф.Джамбазов, ама НЕ стана!!!

  3. А защо Карен Джамбазов, с ниския му морал , с не добрия му характер.? А как ли оглави Св. Георги? Кариярист, невъзпитан,. Тово не е чонека за Ректор на МУ Пловдшв. Не е и за отговорни постове?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.