АктуалноГрадътНовини

Доц. Енчев мести бизнеса си от Пловдив в чужбина

Зам.-кметът по икономика: За нас това е лоша новина. Стремежът на градската управа е да привлича все повече такива хора, а те бягат  

Илия Кирчев беше последният гост разливал „Топъл обяд“

Със заминаването на Невен Енчев за Германия инициативата приключва

Зам.-кметът на Пловдив с ресори общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците Илия Кирчев се включи в кампания „Топъл обяд“ навръх Антоновден – 17 януари 2020 г. Той раздаде храната на нуждаещите се пред болница „Медлайн“.

След неговото участие президентът на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите доц. Невен Енчев, по чиято инициатива повече от 5 години всеки петък се осигуряваше храна, заяви, че прекратява хуманитарната акция, тъй като от година реорганизира бизнеса си, а от 6 месеца живее в Германия.

Кампанията е чудесна и макар че община Пловдив също провежда редица благотворителни акции, е много хубаво, когато и частният бизнес подпомага хората в нужда, заяви Кирчев.

Според него оттеглянето на доц. Енчев в Германия не е добре за града.

„За нас това е лоша новина, той е сред водещите предприемачи на Пловдив, мотор на икономическото развитие. Познавам доц. Енчев повече от 20 години, свидетел съм с колко воля, хъс и енергия разработи бизнеса си и успя да създаде във фирмите си повече от 600 работни места. Стремежът на градската управа е да привлича все повече такива хора, а те бягат. Да се надяваме, че по време на нашия мандат ще успеем да направим Пловдив по-привлекателен и ще има какво да го връща тук“, коментира с огорчение зам.-кметът.

Илия Кирчев пожела на нуждаещите се да бъдат здрави през Новата година и винаги да има кой да ги подкрепя в трудни моменти. Отправи и поздрави към имениците за Антоновден.

От стартирането си до момента „Топъл обяд“ се радва на изключително голямата подкрепа на световно известни личности у нас и в чужбина като спортистите Йордан Йовчев, Николай Бухалов, Армен Назарян и Христо Бонев-Зума, отец Боян Саръев, почетните консули на Германия – Марияна Чолакова, на Чехия – Иван Соколов, на Италия – Джузепе ди Франческо и на Армения – Ехиязар Узунян, както и графиня Естер дьо Помери, носител на орден „Мадарски конник“ за благотворителната си дейност у нас. Топла храна на нуждаещите се раздадоха още: директорите – на пловдивския театър Кръстьо Кръстев и на операта под тепетата Нина Найденова, любими актьори като Ивана Папазова, Ивайло Христов, Радина Думанян и Симеон Алексиев, цигуларят маестро Мичо Димитров, оперният изпълнител Ивайло Михайлов, художниците Вълчан Петров, Цвятко Сиромашки, издателите Божана Апостолова и Стойо Вартоломеев. Своята съпричастност към хората в нужда показа председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, както и утвърдени медици като проф. д-р Петър Петров, д-р Георги Крумов и д-р Борислав Иванов. В нея се включиха настоящият кмет Здравко Димитров и бившият градоначалник д-р Иван Чомаков, заместник-кметове, районни кметове, общински съветници от Пловдив и лидери на политически сили и на неправителствени организации.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Този журналист, дето е написал статията си няма и представа защо доктора е в Германия! Енчев така е закъсал с парите от манията си за величие, че не може да си позволи да замазва очите на хората вече. Отдавна е забравил от къде е тръгнал.. жалък тип!

  2. Доц. Енчев напуска Пловдив понеже е обиден, че не е станал професор или академик на ПАН (Пловдивскта Академия на Науките)… Колко много мъка има по света и у нас…

  3. Крокодил рони крокодилски сълзи за друг крокодил:
    За да се снима с черпака единият крокодил е сервирал на сервитьора в Агробизнесбанк, а другият крокодил – доктора, с Медлайн скубе НЗОК и пациентите с измислени „услуги“, напр. „Подобрени болнични условия“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина