АктуалноИзпод тепетоМненияНовини

Без алтернатива за тротоар зад гърба на полицията и пред лицето на съда (СНИМКИ)

Безцеремонното нарушение до кръстовището е с тяхното съгласие и участие, категорични са пловдивчани

Колко „дребна“ случка е да паркираш незаконно, безнаказано и на инат на пъпа на Пловдив?

Соня Попова

Предполагам е една от многото такива дребни случки, но понеже се изпречва на пътя ми всяка божа сутрин, когато отивам към детската площадка, реших да потърся гласност. Това  ни написа на редакционната поща една млада майка от Пловдив.

Габриела с бебешка количка почти всяка сутрин се препъва и заобикаля, като слиза на пътното платно, най-често това возило или друго подобно.

Няма да учудим никого, ако ви кажем, че това е тротоарът на кръстовището на бул. “Шести септември“ и тупика „Йоаким Груев“. Да, мястото е точно зад гърба на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи и пред лицето на Съдебната палата.

Според поставена указателна табела там има паркинг, проблемът идва от факта, че шофьорите, чиито автомобили виждате, отдавна са „завоювали“ територии извън паркинга и са „разстреляли“ограничителните колчета към булеварда, които ги разделяха от пресичащите пешеходци.

Друг проблем е състоянието на тротоара по улица „Йоаким Груев“, от дясно по посока на булеварда по него трудно минават пешеходци, камо ли детски или инвалидни колички. От лявата страна също е неизползваем за простосмъртните, защото там е отреден за колите на полицията.

Безцеремонното паркиране върху тротоара на кръстовището на пъпа на града е ежедневие пред погледа на бездействащите институции или пък е с тяхното съгласие и участие, категорични са пловдивчани, които живеят и работят в района. Иначе няма как да бъде обяснено нищо неправенето от тяхна страна.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина