Ден на професиите тази събота в Пловдив

Живот Култура Новини

Ученици избират за какво да се обучават и учат как да напишат CV

Участие ще вземат лектори в повече от 15 сфери, сред които право, журналистика, архитектура, мениджмънт, филология, музика и други

Онлайн събитие за кариерно развитие “Ден на професиите: споделяме опит” ще се проведе тази и следващата събота в града, съобщи Хачик Язъджиян – вицепрезидент на Ротаракт клуб “Пловдив-Филипопол”.  То представлява платформа, която помага на бъдещи и настоящи студенти да намерят своя професионален път.

Кампанията дава своето начало от Ротаракт клуб Пловдив – Филипопол през 2016 г., като за втора година ще се проведе онлайн и в организацията ще се включат и други Ротаракт клубове от цялата страна.

Събитието ще се осъществи в продължение на две 2 последователни съботи – 12 и 19 март.

Участие ще вземат лектори в повече от 15 сфери, сред които право, журналистика, архитектура, мениджмънт, филология, музика и други. Специалистите ще разкажат за всяка една кариера, която би била интересна на младежите – в какво се състои професията, къде може да се изучава и какво е възможното кариерно развитие след завършване.

Считаме, че подобно събитие е изключително полезно за младежите, тъй като могат да придобият ценни познания от вече реализирани специалисти и да зададат своите въпроси към тях. Като допълнение сме подготвили и HR работилница, в която гимназистите ще научат как да напишат своето CV и как да се представят в интервю за работа„, коментират организаторите на събитието.

Участието е напълно безплатно. Форумът ще се проведе в  Google Meet. Всеки, който желае да се включи в събитието трябва да направи своята регистрация на посочения линк.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.