БългарияГероите на деняГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Засаждат 10 хиляди минзухара в Ботаническата градина

Доброволци организират мащабна кампания в зелената зона, луковиците пътуват от Холандия

Мащабен проект за озеленяване на Ботаническа градина организират доброволци с подкрепата на Speedflow Bulgaria, Аграрен университет и район Тракия. Ентусиастите  плануват да засадят 10 хиляди минзухара по време на няколко доброволчески инициативи в периода септември-ноември. И имат нужда от подкрепа

Първото събитие ще се състои на 24 август, събота от 9:30 часа, когато ще бъдат избрани и обособени зоните за последващото засаждане на луковиците, които вече пътуват към България от Холандия.  Миналата година доброволци засадиха 1000 минзухара в Ботаническата градина заедно с кмета на район Тракия Костадин Димитров, а тази година са решили да подобрят рекорда си десет пъти.

Организаторите осигуряват вода, ръкавици, ножици, лопати, торби за боклук и други приспособления, необходими в доброволческата инициатива и канят всеки да се включи в акцията на 24 август от 9:30 часа.

От Аграрен университет – Пловдив пък обявиха официално изпълнителят на обществената поръчка за изграждане на новата ограда на Ботаническата градина – фирма „Марибор-строй“ ЕООД. Очаква се строително-монтажните дейности да започнат възможно най-скоро.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина