Военният министър: Няма процедура да се свали цивилен самолет

Власт Криминале Новини
самолет фантом

Шефът на МО е категоричен, че самолетът не е представлявал риск за нашата сигурност

Властите смятат, че причината може да е тривиална. Предполагат, че собственикът е разбрал, че нарушава редица закони и се укрива

„Каква може да е целта на този полет нямам такава информация. Знаете, че се води разследване. Така че към момента няма някаква яснота. Предполагам, че по-скоро самолетът трябва да бъде прекаран от Литва до България, след като е бил закупен. И тъй като процедурите в Литва отнемат очевидно време за регистрация, собственикът е решил да си го върне в България. Банална версия, може да се окаже нещо подобно. Очевидно не са открити взривоопасни вещества и наркотици. Най-вероятно се касае за съвсем тривиален случай. Хората са разбрали, че са нарушили доста правила и в момента очевидно се укриват.“

Това заяви днес военният министър Драгомир Заков пред btv по повод нелегалния полет на самолета, който успя да прелети над въздушното пространство на седем държави, в т.ч. и българското.

Той посочи, че самолетът не е представлявал риск за нашата сигурност.

По думите му, няма процедура цивилен самолет да се свали.

Припомняме, че малък самолет Beechcraft, с двама души на борда, е прелетял ниско във въздушното пространство на Унгария, Румъния, Сърбия и България в четвъртък вечерта. Самолетът е бил прехванат от унгарските военновъздушни сили, американски самолети F-16, и румънски самолети F-16.

Снимка: Дарик/Кр. Кънчев

Споделете ни във:

3 thoughts on “Военният министър: Няма процедура да се свали цивилен самолет

  1. Значи, с цивилни самолети могат да се превозват наркотици, оръжие, бойни отровни вещества, биологични оръжия, въоръжени екстремисти… Всичко! Браво, на нашата отбрана, браво на НАТО!

    1. Този тип самолети са изключително неподходящи за пренасяне на горе исброените оръжия. За наркотици може но каква заплаха за сигурността са те?

  2. ко се прайте на гламави, ясно е от космоса , че мордор шпионира врага каза:

    путлер шпионира троянските си коне в ес и нато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.