Ударна бригада почисти Альоша

Градът

В събота повтаря

Извършителят на оскверняването на монумента е бил един

В ранния петъчен следобед ударна бригада на ОП „Чистота“ успя да свали със специалната си пясъкоструйна машина, която се използва за графити, скверните надписи от паметника Альоша.

Припомняме, че гранитният монумент осъмна в свастики, антисемитски и антикомунистически надписи, обиди към говорителката на руското външно министерство и други. На мястото на върха на Бунарджика рано сутринта бе шефът на „Чистота“, а бригадата изчакваше да приключат огледите на криминалистите, за да започне работа.

 

Около 16,30 часа в петък надписите по площадката, пиадестала и барелефа бяха почистени, а каменната настилка остана с пясъчен килим. В събота акцията продължава, тъй като заличаването на червения спрей е трудна работа.

По информация от разследващите органи, извършителят на вандалския акт е един човек. За това говори и еднаквият почерк. Става дума за млад мъж, който е нашарил  десетки места в централната градска част по същия начин. 

Споделете ни във:

1 коментар за “Ударна бригада почисти Альоша

  1. Разбира се, един е, живее вероятно в подножието на хълма, съдейки по еднотипните червени пречупени кръстове надраскани по къщите там и очевидно е добре образован и с психически проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.