Георги Стаменов: Общината винаги е готова да помогне

Градът

За да може общината да съдейства за ремонт и реставрация на Къщата с нимфите, трябва 100% от собствениците да са информирани и съгласни

Пожарът се дължи на късо съединение, категорични са от Пожарната

Стефка Георгиева

Свързахме се с кмета на район „Централен“, Георги Стаменов, по повод пожара, който се разрази вчера в една от най-красивите къщи на Пловдив. Припомняме, че миналата вечер се запали къщата с нимфите, намираща се на ул. „Христо Г. Данов“, която е едно от бижутата на града ни.

Г-н Стаменов заяви, че общината винаги е готова да помогне на гражданите, без значение дали това означава да даде съвет, да помогне с подготовка на документи или под друга форма. В конкретния случай, община Пловдив е в съсобственост с други частни лица, имащи собственост в самата сграда. Що се касае до ремонта и реставрацията на сградата, кметът на Централен заяви, че за да се случи това, трябва 100% от собствениците да са уведомени и съгласни. Ако дори един от тях не може да бъде открит, това е нарушение на законодателството и ремонт не може да бъде направен. За добро или лошо, законът е такъв и трябва да го спазваме, заключи Стаменов.

Стана ясна още и причината за пожара. Опроверга се първоначалната теория, че пламъците се дължат на избуял огън в домакинска печка за отопление на твърдо гориво. След направени огледи от пожарната и предоставена експертиза, се оказва, че причината за пожара е късо съединение. Електрическата инсталация е много стара и лесно може да се пренатовари, както се е случило в този случай, коментира кметът на „Централен“. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.