ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

55-годишната жена, за която днес имаше фалшива новина, че е избягала от Инфекциозна клиника, няма коронавирус

23 станаха общо случаите на COVID-19 у нас

Резултатите от пробите за коронавирус на четирима от пациентите в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Свети Георги“ са излезли, съобщиха от леченото заведение.

Трите жени – на 25, 61 и 55 години (последната е тази, за която днес имаше фалшива новина, че е избягала) и един мъж на 33 години, са отрицателни.

Очакват се резултати на още две жени, постъпили миналата вечер – на 25 и 61 години, за които днес сме давали информация.

Отрицателни са и пробите на пациентите от Клиниката по пулмология.

Последните изследвани днес в Националната референтна лаборатория проби на контактни лица на починалата в „Пирогов“ жена доказват новия коронавирус при 7 лица.

По-рано днес от Националния оперативен щаб беше съобщено, че COVID-19 е доказан при други 9 лица.

В София, в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия днес са изследвани общо 106 проби, 16 от които са положителни.

Общо положителните резултати за коронавирус в страната към този момент са 23, като един от тях е на починалата в „Пирогов“ 66-годишна жена.

Министерството на здравеопазването информира, че в момента здравните власти съвместно с органите на Министерството на вътрешните работи извършват активно издирване и карантиниране на контактни лица.

По-рано стана ясно, че дъщерята на жената, която почина в „Пирогов“ е работила в Италия и се е завърнала у нас. В родното място на семейството Брусарци бяха въведени строги мерки. 55-годишна пловдивчанка, която е била контактна с 66-годишната жена, починала от коронавируса в „Пирогов“, е получила паник атака и е избягала от УМБАЛ „Свети Георги“ в града под тепетата. Жената била приета в Клиниката по инфекциозни болести вчера по обяд. По-късно обаче получила паник атака и избягала. По думите на доц. Петров, пациентката е рискова, тъй като тя е присъствала на семейно тържество на първата починала от заразата у нас и нейния съпруг. 74-годишният мъж е в критично състояние в „Пирогов“.

Базирайки се на опита на държавите, които пострадаха от COVID-19 по-рано от нас и техните математически модели за изчисляване на заразените, мога да предполажа, че след след 15 дни ще има 400 заразени у нас.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина