ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Ромите в Шекера против площадка за сватби


Бойко Борисов прави магистрали, та да има къде да ни е…, протестират мургавите

Image title
Кой каза, че точно до нашите къщи трябва да се прави площадка за сватби. Как ще търпим тая дандания, опълчиха се днес срещу решението на общината ромите от Шекер махала. Около стотина души се включиха в митинга, организиран пред мезонетите до КАТ, за да протестират срещу градена на площадката за бракосъчетания. „Ще полудеем от музиката, да си правят тържествата навътре в махалата или в някой ресторант“, негодуваха мургавите. Невръстни хлапета развяха плакати, скалъпени от скъсани кашони: „Искаме уважение от общината“, „Не сме се настанили да живеем в мизерия“, „Площадки и за нашите деца“.
Щом видяха микрофон, обитателите на махалата се втурнаха един през друг да се жалват. От ВиК намалили водоподаването, тъй като дълговете на някои фамилии стигали до 2000 лева. Бойлерите ни изгоряха, няма с какво да се къпем. В тая жега ще пламне хепатит, а точно до къщите има и сметище, крещяха ромите. Повечето били безработни и нямало как да си погасяват дълговете за вода.
Като няма работа, как да си платя наема? Бойко Борисов прави магистрали, та да има къде да ни е…, изстреля култовата реплика Нора Иванова. 53-годишната ромка била астматичка, не работела и дължала 600 лева за вода и още толкова за наеми.
Image title
„Надяваме се, че един ден ще има налягане по чешмите и ще си живеем като бели хора“, обобщи Асен Рангелов – шеф на гражданския комитет на Шекер махала и предупреди, че който не помогне на ромите, да не идва и за изборите.Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина