ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Среща и творческа работилница за писане с Надежда Радлова

Литературен фестивал Пловдив чете, Издателство Жанет 45 и и клуб Fargo канят пловдивчани и гостите на града на среща разговор с Надежда Радулова за романа в 21 разказа „Тук живее Йожи“ на 17 май. А на 18 май желаещите могат да се включат в творческа работилница за писане с авторката.

Среща разговор с Надежда Радулова

 Дата и час: 17 май, петък, 18:30 ч.

 Място: клуб Fargo, Дом на киното, Пловдив, ул. Уилям Гладстон 1

Модератор: Ина Иванова

„Коя е Йожи? Сърдито момиченце, фея и трапер, детектив, тийнейджърка, майка, баба, внучка от бъдещето… От история в история Йожи ни води през езиците и световете от късния соц на 70-те през шемета на 90-те до надвисващото антиутопично бъдеще, чиито катастрофи вече ни поглъщат, докато зяпаме в смартфоните си. Голямата тема на Надежда Радулова е разомагьосването на света и езика, инерцията на нещото, наречено живот, и как да продължаваме да го живеем с широко отворени очи, без да предаваме детето в нас и до нас.“

Биляна Курташева

„В „Тук живее Йожи“ историите са споени една за друга с лепило със златен прах. И това е златният прах от приказките на детството, който може утешително да заглажда режещите пукнатини на човешките болки – някогашни, днешни, бъдещи… И може да опази сърцето цяло, докато то, като авиатор в блестящ самолет, се рее сред безкрайните кръгове на паметта, за да търси своя дом. Дом, в който плачът казва на надеждата „Прегърни ме здраво!“. Нежна, искрена, чудесна книга!

Гергина Кръстева

Творческа работилница с водещ Надежда Радулова

Дата и час: 18 май, събота, от 11:00 ч. до 12:30 ч.

Място: Jazz Cafe Plovdiv, ул. Петко Каравелов 26

Вход свободен с предварителна регистрация на:

https://forms.gle/Fgin9Ze7dqDN3nV5A.

Носете си слушалки, ще бъдат полезни за едно от упражненията на работилницата!

Препоръчваме консумация на напитки в заведението.

Литературен фестивал „Пловдив чете“ 2024 / пролет / се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина