ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Сградата на АОНСУ става модерно общежитие с 10 000 000

15-етажната сграда на бул. “Санкт Петербург“ в Пловдив, наричана АОНСУ, която се ползва като студентско общежитие на Пловдивският филиал на Технически университет-София, ще претърпи пълна промяна, стана ясно днес.

Висшето учебно заведение ще получи близо 10 милиона лева за обновяване на Общежитието по спечелен проект за финансиране по програмата на Министерство на образованието и науката за „Саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития“.

Зданието- типичен соцмастодонт, някога собственост на Академията за обществени науки и социално управление /АОНСУ/, е построено през 1983 година и от тогава в него са извършвани само козметични ремонти.

Старт на проекта даде днес председателят на парламентарната комисия по образование Красимир Вълчев, в присъствието на кметът на Пловдив Костадин Димитров, кметовете на районите „Централен“ и „Тракия“ – Георги Стаменов и Георги Гатев, както и много студенти.

Това общежитие е много важно, както и целия Филиал на Технически университет. Пловдив е района с най-голям технически и индустриален потенциал, затова този проект трябваше да получи финансиране, потребностите на бизнеса и индустрията в региона го изискват“ – каза Красимир Вълчев.

След това официалните гости се срещнаха със студенти от Технически университет, като пред тях се ангажираха да продължат да оказват подкрепа на висшето училище за подобряване на материално-техническата база, както и за изграждане на връзки с бизнеса за по-добра реализация на завършващите студенти.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина