ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГласовеМнения

Връщането на Манол Пейков в УС на Пловдив 2019 се отлага

Предложението отпадна от сесията на Общинския съвет, нямаше и извънредно съвещание по темата

Издателят: Искам да видя какво ще последва след този безумен шамар. Чакам извинение

Членове на Управителния съвет на Фондацията написали писмо до ОбС по казуса, но не получили отговор

Общинският съвет на Пловдив продължава да неглижира Фондацията, чийто принципал е

Предложението за връщане на изключения след скандално гласуване в Общинския съвет член на УС на Фондация „Пловдив 2019” Манол Пейков отпадна от сесията на местния парламент тази седмица. Обявеният дневен ред на заседанието на ОбС, в който не фигурира нито една точка, касаеща Пловдив 2019, е изненада, особено след бурята, която предизвикаха старейшините на града преди близо месец. И е ясен знак, че същият този ОбС продължава да неглижира Фондацията, чийто принципал е.

Припомняме, че малко след скандала с Манол Пейков, кметът обяви и обеща, че на 7 юни ще се проведе извънредна общинска сесия, за да бъде прегласувано решението за отстраняване на издателя от гражданската квота на Управителния съвет. В рамките на извънредното заседание трябваше да има и мултимедийна презентация пред местния парламент за работата на „Пловдив 2019”. Организирането на извънредна сесия така и не се състоя, като бяха дадени сигнали, че въпросното предложение за връщането на Манол Пейков в УС на Фондацията ще бъде вкарано в съвещанието на местния парламент на 8 юни. Но и това не се случи. Под тепето дори дочу, че представителите на гражданската квота в УС на „Пловдив 2019” са пуснали официално писмо по темата до ОбС, но отговор така и не са получили. Което е пореден негативен сигнал от принципала.

Свързахме се с Манол Пейков, който, както и предния път, научи от нас какви са намеренията на Общинския съвет. Или по-скоро научи за липсата на намерения да поправят стореното. Искам да видя какво ще последва след този безумен шамар, който получих. Чакам да се извинят на мен и пловдивчани след това безобразие и тогава ще реша, дали да се върна в Управителния съвет на Фондацията. Не знам дали ще го направя, ако общинските власти не искат да се върна. Не знам дали си заслужават усилията, ако не може да се работи с тях, коментира издателят Манол Пейков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. В тази държава има толкова крещяща нужда от култура, че не е истина. Общински съветници отстраняват някой за 1 минута, след това се покриват и се правят на ни лук яли. Тази титла ще помогне на Пловдив да разбере, колко е далече от цивилизацията. Само че, това ще го разберат идните поколения. Общинските съветници живеят 80 години назад във времето. Простотията им е неизмерима за сегашното време.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина