ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Първата зарядна станция на Tesla ще е в Пловдив

Очаква се тя да бъде изградена на бул. „България“ или на магистрала „Тракия“ в близост до града

Пловдивска област ще приюти първата в страната суперзарядна станция на Tesla. Очаква се тя да бъде изградена или около града, или в самия него, като за сега се обсъжда седалището й да е някъде по бул. „България“.

Друг вариант е станцията да бъде построена до бензиностанция или търговски обект на магистрала „Тракия“, защото тя е част от коридора, който Tesla прокарва за връзка на Западна Европа с Истанбул и Турция.

Общо в света има над 800 станции на Tesla. У нас първата такава се очаква да се появи през следващата година, когато на пазара ще навлезе и новият модел на марката Model 3. В Западна Европа средната цена за зареждане от станциите на Tesla е около 20 евроцента за киловат. Все още не е ясно дали тази цена ще се запази и в България или ще се промени. Това ще се разбере чак след като бъде изградена.

Станции Tesla са специални с това, че добавят около 270 км пробег за половин час зареждане със 120 кВт., което е много по-бързо от почти всички останали зарядни станции за електрически автомобили.

В Пловдив вече се срещат коли от марката Tesla. Шефът на „Агро клима“ Атанас Рогачев, например, притежава две, както и собствена зарядна станция в двора на базата на компанията. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина